USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Meta готується стягувати плату з європейських користувачів за Instagram та Facebook без реклами, – ЗМІ

Такі плани можуть бути озвучені найближчими тижнями
Meta
Джерело: відкриті джерела

Компанія Meta готується стягувати з європейських користувачів щомісячну абонентську плату за доступ до Instagram на своїх телефонах, якщо вони не дозволять компанії використовувати їхню особисту інформацію для таргетованої реклами. Про це передає Financial Times з посиланням на джерела.

Очікується, що плата за користування Instagram без реклами становитиме 14 доларів на місяць.

Також, за інформацією від двох обізнаних джерел, "Американський технологічний гігант стягуватиме 17 доларів США за використання Facebook та Instagram разом на настільному комп’ютері".  

Такі плани можуть бути озвучені найближчими тижнями, йдеться у матеріалі.

Автори зазначають, що компанія йде на цей крок після дискусій з регуляторами ЄС, які прагнули стримати спосіб, яким великі технологічні компанії одержують прибуток від даних, які вони отримують від своїх користувачів безплатно. Це було б прямою атакою на те, як групи, такі як Meta та Google, генерують свій прибуток.

"Meta до кінця листопада має виконати рішення суду Люксембургу від цього року, яке встановило, що Facebook "не може виправдати" використання персональних даних для націлювання реклами на споживачів, якщо тільки він отримує їхню згоду. Суд заявив, що компанії повинні вивчити модель передплати у своєму рішенні", – кажуть у Financial Times. 

Тим часом Meta співпрацює з європейськими регуляторами до настання крайнього терміну, щоб переконатися, що їхній підхід пройшов перевірку, йдеться в матеріалі.

За даними джерел видання, відповідно до планів, які обговорювалися з регуляторними органами в Брюсселі та Ірландії, Meta запропонує версію Instagram і Facebook без реклами для тих, хто готовий платити, або безкоштовну версію для тих, хто погоджується на показ реклами на основі своїх особистих даних.

"Окрім судового рішення ЄС ухвалив низку правил, які обмежують спосіб обробки даних Big Tech. Закон про цифрові ринки накладає на компанії нові юридичні зобов’язання щодо обміну даними з конкурентами для сприяння чесній конкуренції. Закон про управління даними також спрямований на сприяння обміну даними між компаніями та секторами, навіть якщо він не спрямований конкретно на великі онлайн-платформи", – додають автори.

Також зазначається, що Meta повідомила про дохід у другому кварталі в розмірі 32 млрд доларів, з яких 31,5 млрд доларів припадає на рекламу. 7,2 млрд доларів було отримано з ринку Європи.

Щодо Meta вже діють суворі обмеження щодо використання особистих даних користувачів. У травні Facebook, який належить Meta, оштрафували на рекордну суму в 1,2 млрд євро за порушення законів про конфіденційність, які вимагали відповідних гарантій передачі даних з Євросоюзу до США.

Раніше ми писали, що Meta працює над штучним інтелектом нового покоління.

Розробники переконані, що завдяки вдосконаленим алгоритмам новий продукт зуміє найближчими роками зайняти найбільшу частку ринку. Навчання нової системи штучного інтелекту планують запустити на початку 2024 року.

Читайте також:
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту
Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ