USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Мене п'ять разів намагалися вбити". Зеленський в інтерв'ю – про замах на життя, Третю світову та українських біженців

Глава держави розповів, як росіяни на замовлення Путіна намагалися його вбити. Після невдалих спроб готують переворот, щоб повалити владу в Україні
Зеленський
Джерело: Володимир Зеленський

Українські спецслужби попередили щонайменше п'ять чи шість змов з метою вбивства президента Володимира Зеленського. Тепер же Росія хоче усунути його з посади до кінця 2023 року. Для цього вигадала план дестабілізації під умовною назвою "Майдан-3". Про це глава держави розповів в інтерв'ю виданню The Sun.

Український лідер порівняв перший замах на своє життя з першим спалахом COVID.

"Перший раз був дуже цікавим, це як COVID – люди не знають, що з цим робити і це виглядає дуже страшно. А потім – я просто поділяюся з вами подробицями – ще одна група приїхала в Україну, щоб спробувати це зробити", – сказав Зеленський.

Він уточнив, шо російський спецназ десантувався у Києві, щоб убити його у перший день повномасштабного вторгнення. Охорона президента обгородила його офіс саморобними барикадами та шматками фанери, його помічникам було видано гвинтівки та бронежилети.

Через майже два роки повномасштабної війни Зеленський уточнив, що Росія все ще "дуже хоче" повалити його. Їхня остання місія для реалізації цієї мети – "Майдан-3" запланована на кінець року. 

"Операція має назву "Майдан-3". Вона покликана змінити президента. Це поки. Можливо, справа не у вбивстві. Вони будуть використовувати будь-які інструменти, які вони мають. Така ідея – до кінця року. Вони навіть дали назву операції", – наголосив глава держави.

Новини за темою: Зеленський запропонував ввести санкції проти РФ та Білорусі на 50 років

Україна – у центрі глобальних ризиків Третьої світової війни

За словами президента Зеленського, внаслідок російського вторгнення Україна опинилася в центрі глобальних ризиків Третьої світової війни. Він додав, Україна зараз запобігає Третій світовій війні.

"Україна сьогодні перебуває в центрі глобальних ризиків Третьої світової війни. І я справді думаю, що наступати Росія продовжить до того моменту, поки США та Китай спільно не закликатимуть її вивести свої війська з української території", – зазначив Володимир Зеленський.

При цьому додав, що війна в Ізраїлі відвернула увагу миру від України і наголосив на зв'язку Москви з прихильниками ХАМАСу в Ірані.

"Ця країна посилила військові зусилля Росії, поставивши смертоносні дрони-камікадзе", – сказав український лідер.

Водночас Зеленський звинуватив Кремль у розпалюванні проблем на Балканах.

"Ми думаємо, що зараз на Балканах готуються, роблять нові кроки. І ми думаємо, що росіяни намагаються навчати чи навіть тренують деяких людей. Ідея полягає в тому, щоб розпочати один конфлікт, а вони не впораються з ним, не намагаються його зупинити", – заявив президент України.

Новини за темою: Зеленський змінив командувача Медичних сил ЗСУ. Умєров прокоментував рішення

Що змусить українців повернутися додому

Зеленський уточнив, що більшість українців повернуться додому, якщо сім-вісім найбільших міст країни буде надійно захищено комплексами ППО. 

"Якщо сім-вісім найбільших міст та їхні регіони в Україні матимуть повну та комплексну ППО, ми повернемо більшість наших людей з різних країн, ми повернемо їх до України", – резюмував він.

Глава держави додав, якщо державі вдасться їх повернути, українці працюватимуть і платитимуть податки, які допоможуть закрити "основний розрив" у бюджеті України, і державі не доведеться просити фінансову допомогу у США та європейських партнерів у такій кількості.

"Допоможіть Україні з ППО і найближчим часом ви не почуєте від міжнародних партнерів повідомлень про те, що вони не можуть надати Україні такої великої фінансової допомоги. Вона нам буде не потрібна. Ми впораємося з цим самі", – заявив Зеленський.

Нагадаємо, раніше західні ЗМІ писали про 12 замахів на життя Зеленського. Зазначається, що директор ЦРУ попередив Зеленського про загрозу вбивства на секретній зустрічі перед вторгненням Росії. Президент США Джо Байден доручив директору ЦРУ – колишньому послу США в Росії – надати пану Зеленському "точні подробиці російських змов".

Раніше глава держави повідомляв, що Росія вбила щонайменше десятки тисяч українських людей і зробила мільйони біженцями, зруйнувавши їхній дім.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW