USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Матір-виховательку будинку сімейного типу на Київщині підозрюють у знущанні з дітей

На вихованні в будинку сімейного типу перебувало семеро дітей віком від 9 до 15 років
поліція
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Матері-виховательці будинку сімейного типу на Київщині повідомили про підозру у побитті та знущанні з дітей. Жінці загрожує до шести років позбавлення волі, повідомили в пресслужбі поліції області.

Зазначається, що до Фастівського управління поліції надійшло повідомлення, що в дитячому будинку сімейного типу мама-вихователька систематично б'є малолітніх та неповнолітніх вихованців, які знаходяться під її опікою.

"59-річна жінка вчиняє стосовно дітей психологічне насилля та майже до всіх застосовує фізичну силу. Діти розповіли, що стали свідками того, як мати-вихователька завдавала ударів 13-річному підопічному: спочатку руками, а потім металевою ніжкою столу. Хлопця били в голову, однак він встиг закритися руками", – повідомили правоохоронці.

Також, за даними слідства, діти заявили, що мати систематично карала їх, застосовуючи пасок, електрокабель та інші предмети.

На вихованні в будинку сімейного типу перебувало семеро дітей віком від 9 до 15 років. Наразі діти перебувають у лікарні, де проходять медичний огляд.

Жінці загрожує до шести років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Знущання з дітей

У жовтні до Голосіївського управління поліції Києва звернулися батьки дівчинки із заявою про те, що вихователька дошкільного навчального закладу завдала тілесних ушкоджень їхній доньці. Про це поінформували в пресслужбі столичної поліції.

Правоохоронці розповіли, що батьки виявили на шиї дитини подряпини та синці. Поліцейські задокументували звернення та надали батькам дівчинки направлення на проходження судово-медичної експертизи.

"Для зʼясування всіх обставин події та роботи з родиною також залучили співробітників ювенальної поліції. Відомості за фактом інциденту правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею "умисне легке тілесне ушкодження", – йдеться у повідомленні.

Новини за темою: Катувала прийомних дітей та продавала їх педофілам: У Польщі судять українку

Також у жовтні слідчі Нацполіції скерували до суду обвинувальний акт проти 55-річного педофіла з Київщини. Протягом двох років фігурант розбещував і ґвалтував неповнолітню дівчинку, а над неповнолітнім хлопцем здійснював сексуальне насильство.

При цьому матір дітей кожного разу добровільно передавала їх збоченцю за 100–200 гривень. Про це розповіли в Національній поліції України.

На момент скоєння злочину дівчинці було 13 років, а хлопцю – 11. Крім того, обвинувачений фіксував акти розбещення, ґвалтування та сексуального насильства стосовно дітей на мобільний телефон, а порноконтент зберігав для задоволення власних сексуальних потреб. 

Читайте також:
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі
У Києві та області зафіксували випадки захворювання на гепатит А У Києві та області зафіксували випадки захворювання на гепатит А
Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька