USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Литва закрила два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю

Діючими лишилися тільки пропускні пункти у Мядинінкай та Шальчинінкай
Литва
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В ніч із 29 лютого на 1 березня Литва закрила ще два пропускні пункти на кордоні з Білоруссю – Лаворишкський і Райгардський. У країні залишаються діяти тільки пропускні пункти в Мядінінкай і Шальчінінкай. Про це повідомляє LRT.

Литовські інституції стверджують, що це спрямовано на розв'язання проблем національної безпеки, контрабанди, порушення міжнародних санкцій.

"З 1 березня також буде припинено рух пішоходів і велосипедистів через прикордонні пропускні пункти в Мядінінкай і Шальчінінкай, буде заборонено посадку і висадку пасажирів на залізничних прикордонних пунктах Кяна і Кібартай, за винятком особливих випадків, рішення за якими ухвалюватиме Служба охорони державного кордону", – йдеться у матеріалі.

Крім того, ухвалено рішення обмежити на 50 відсотків кількість дозволів, що видаються білоруським та литовським перевізникам, які здійснюють регулярні міжнародні пасажирські перевезення автобусами.

У виданні зазначають, торік департамент державної безпеки попередив, що білоруська розвідка намагається вербувати людей, які їздять між Литвою та Білоруссю.

Влітку минулого року Литва також закрила два пропускні пункти на кордоні – Шумський та Тверячуський.

Нагадаємо, що з листопада минулого року Литва забороняє будь-який імпорт, завантаження та дегазацію російського зрідженого природного газу (ЗПГ) на всіх об’єктах. 

Читайте також:
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
Слідом за Польщею у Литві допустили, що допоможуть  Україні повернути чоловіків призовного віку Слідом за Польщею у Литві допустили, що допоможуть Україні повернути чоловіків призовного віку
Литва передала ЗСУ легкий штурмовик L-39 Albatros Литва передала ЗСУ легкий штурмовик L-39 Albatros
Цьогоріч Литва виділить 1,2 мільярда євро на військову допомогу Україні Цьогоріч Литва виділить 1,2 мільярда євро на військову допомогу Україні