USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Лукашенко підтвердив диверсію на аеродромі Мачулищі та заявив про затримання "українського терориста"

За версією білоруського президента, готували "терориста" Служба безпеки України та ЦРУ США
Лукашенко

Лукашенко

Джерело: відкриті джерела

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив диверсію щодо літака А-50 на аеродромі Мачулищі, заявивши про затримання "терориста українських спецслужб, а також його поплічників".

"Президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів про затримання в Білорусі "терориста українських спецслужб", а також його поплічників, які причетні до спроби диверсії щодо літака А-50 на аеродромі Мачулищі", – пише білоруське видання БЕЛТА.

За версією білоруського диктатора, готували "терориста" Служба безпеки України та ЦРУ США.

"Служба безпеки України, керівництво ЦРУ чи то збоку, чи то за спиною розробляють операцію проти Республіки Білорусь. Був підготовлений терорист. Він росіянин із російським паспортом, має український паспорт. Народився у Кривому Розі, жив у Криму. Родичі в Австрії деякі, деякі залишились у Києві. Він був завербований спецслужбою України в 2014 році", – каже Лукашенко.

При цьому додає: "терорист" добре володів ІТ-технологіях, бо "це (вибух на аеродромі, – ред.) справді було щось неймовірне. Були задіяні найвищі технології. Він був навчений цьому не за один місяць". 

Щодо самого літака А-50, то Лукашенко запевняє: з ним все добре, на літаку лише "кілька подряпин".

"На щастя, літак не зазнав якихось значних ушкоджень, окрім, як вони кажуть, подряпин і однієї пробоїни в корпусі, яка військовому літаку не заважає виконувати його обов'язки. Ми вам показували цей літак. Як мені повідомили, він навіть президента зустрічав, коли я повертався з Пекіна. Проте ми попросили росіян, щоб вони взяли цей літак на обслуговування і прислали нам інший. Так і сталося", – зазначив глава Білорусі.

Читайте також:
Окупанти намалювали на аеродромі Окупанти намалювали на аеродромі "Енгельс" фейкові Ту-95МС і Ту-160, однак їх замело снігом
Недоторканість, довічне забезпечення та охорона: Лукашенко підписав гарантії для себе та своєї родини Недоторканість, довічне забезпечення та охорона: Лукашенко підписав гарантії для себе та своєї родини
США наклали санкції на США наклали санкції на "гаманці" і оборонні підприємства режиму Лукашенка
Білорусь за рік матиме зброю для сучасної війни, – Лукашенко Білорусь за рік матиме зброю для сучасної війни, – Лукашенко