USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Людмила Кіченок вийшла у фінал першого парного турніру WTA в сезоні

Півфінал українка з Єленою Остапенко подолали після зняття суперниць
Людмила Кіченок
Людмила Кіченок, українська тенісистка
Джерело: відкриті джерела

Людмила Кіченок зіграє у фіналі парного турніру WTA в австралійському Брисбені. На перших змаганнях року українка виступає з латвійкою Єленою Остапенко.

Кіченок та Остапенко, півфіналістки парних Вімблдона та Ролан Гаррос, проводять перший спільний турнір від початку жовтня. Вигравши два титули у 2022 році, минулий сезон вони завершили без трофеїв. У Брисбені українсько-латвійський тандем отримав п'ятий номер посіву. Це дозволило Кіченок та Остапенко пропустити стартовий раунд і розпочати змагання безпосередньо з 1/8 фіналу.

Новини за темою: Тенісистка Цуренко вперше в кар’єрі вийшла в 1/8 фіналу "Вімблдону"

Результати Людмили Кіченок на турнірі Brisbane International

У своєму першому матчі Кіченок і Остапенко здобули вольову перемогу над нейтральними Катериною Александровою та Анною Калінською. Чвертьфіналістки визначилися після тривалого тайбрейку – 13:11. Польку Магду Лінетт й американку Бернарду Перу українсько-латвійська пара пройшла у двох сетах – двічі по 6:4 після 65 хвилин на корті.

Нейтральна Дар'я Касаткіна й австралійка Дарія Севілл мали стати суперницями Кіченок у півфіналі. Проте не матч вони не вийшли – технічна перемога для п'ятих ракеток турніру. Попри своє зняття з парного турніру, Касаткіна продовжує виступи в одиночній сітці та гратиме з лідеркою посіву Аріною Сабалєнко за місце у півфіналі. У фіналі на Кіченок з Остапенко також очікують несіяні суперниці – тандем бельгійки Грет Міннен та британки Гезер Вотсон. Зустріч відбудеться в суботу, 6 січня.

Єлена Остапенко – 12-та ракетка світу в одиночному розряді. У Брисбені вона завершила виступи у чвертьфіналі поразкою від Вікторії Азарєнки. На рівні WTA Кіченок та Остапенко грають разом з 2018 року. Спільно виходили у чотири фінали та здобули два трофеї. Надія Кіченок з американкою Даніель Коллінз у Брисбені вибули на стадії чвертьфіналу. Марта Костюк виступала з угоркою Тімеєю Бабош та поступилася в другому раунді.

Еліна Світоліна вперше за пів року вийшла у півфінал змагань WTA

Еліна Світоліна розгромно перемогла у чвертьфіналі турніру WTA 250 в новозеландському Окленді. У двох сетах українка пройшла чешку Маріє Боузкову - 6:0, 6:3.

Світоліна на шляху до чвертьфіналу здолала двох чемпіонок турнірів Грендслем: стартувала з перемоги над експершою ракеткою світу Каролін Возняцкі, після чого відігралася з програного першого сету проти Емми Радукану.

Два попередні матчі Світоліної та Боузкової завершувалися перемогами українки. Чешка виграла лише одну очну зустріч - 2019 року в китайському Гуанчжоу.

Перший сет Світоліна закрила з розгромним рахунком 6:0 після 25 хвилин на корті. У трьох геймах на власній подачі Еліна поступилася суперниці лише чотирма розіграшами.

Сет закінчився із "сухим" рахунком на користь Еліни вперше від серпня 2021 року (проти Крістіни Младенович на виграному турнірі в Чикаго - 6:1, 6:0).

Другу партію Світоліна розпочала з виграного гейму на своїй подачі. Боузкова відповіла серією з трьох геймів поспіль, зокрема зробивши свій перший брейк за рахунку 1:1.

П'ять останніх геймів у матчі натомість залишилися за Світоліною. На матчбол Еліна вийшла за рахунку 5:3 і з першої спроби закрила партію. Еліна гратиме у півфіналі WTA вперше від липня 2023 року, коли поступилася місцем у фіналі Вімблдона майбутній чемпіонці Маркеті Вондроушовій.

Суперницею Світоліної у півфіналі стане 71-ша ракетка світу, китаянка Сію Ван. Між собою тенісистки зіграють вперше. У режимі реального часу перша ракетка України покращила свої позиції в рейтингу WTA: вийшла з 25-го місця на 23-тє.

Нагадаємо, влітку минулого року українські тенісистки встановили національний рекорд: у друге коло Вімблдону-2023 вийшли чотири українки. В основній сітці Вімблдону цього року стартували п'ять українок: Ангеліна Калініна, Марта Костюк, Леся Цуренко, Еліна Світоліна, Катерина Байндль. Усі вони є представницями України у топ-100 світового заліку.

Читайте також:
Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: як пройшов бій і чого чекати далі? Відео Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: як пройшов бій і чого чекати далі? Відео
Усик - Ф'юрі: Де дивитися бій за титул абсолютного чемпіона світу і що про нього потрібно знати Усик - Ф'юрі: Де дивитися бій за титул абсолютного чемпіона світу і що про нього потрібно знати
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine