USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Ліки за рецептом. Сімейний лікар розповів, що не так із рішенням МОЗ

На думку сімейного лікаря, введення електронних рецептів на ліки мало бути, але не зараз і не на всі препарати
Ліки
Джерело: відкриті джерела

Сімейний лікар Артем Кардаш вважає, що введення електронних рецептів на ліки мало бути, але не зараз. Про це він сказав в ефірі телеканалу UWN.

"Моя думка як людини, яка займається медициною вже близько 20 років, якщо рахувати медучилище, медінститут і медичну практику, то, як на мене, введення електронних рецептів мало бути, але не зараз і не на всі препарати", – сказав він.

Водночас зазначив, що рішення МОЗ вірне, але препарати за рецептом повинні бути тільки сильнодіючі, антибіотики та гормональні. Кардаш додав, що при будь-якому захворюванні людина повинна йти до лікаря, а не займатися самолікуванням.

При цьому уточнив, що для прийняття такого рішення МОЗ повинно було врахувати кілька факторів.

"Перше – у нас зараз катастрофічна нестача лікарів, особливо первинної ланки, бо не секрет, що первинна ланка була близько 95% – це жінки. Багато хто з них просто виїхав за кордон... Друге – не для того потрібно вводити рецептурні препарати, щоб не було реплік. Щоб у нас були якісні препарати, потрібно припинити корупцію у фармбізнесі", – наголосив Кардаш.

Як відомо, в Україні з 1 квітня рецептурні препарати можна буде купити не лише за паперовим, але й за електронним рецептом. Виписати електронний рецепт зможе лікар будь-якої спеціальності державної, комунальної чи приватної клініки або ж лікар-ФОП. Для цього закладу не потрібно мати договір із НСЗУ.

Детальніше про нововведення МОЗ – читайте в матеріалі UWN.

Читайте також:
В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними
В Україні зростає захворюваність на кашлюк В Україні зростає захворюваність на кашлюк
"Ліки зі співчуття": Важкохворі українці отримають безкоштовний доступ до інноваційних препаратів, яких чекали два роки
В Україні з'явиться проєкт В Україні з'явиться проєкт "Представник пацієнта"