USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

ЗМІ склали 3D-модель бункера Путіна у палаці під Геленджиком

Журналісти кажуть, що схеми "палацу Путіна" перебували у вільному доступі до мережі як мінімум з 2016 року
Входи до підземного комплексу під палацом Путіна
Входи до підземного комплексу під палацом Путіна
Джерело: Business Insider

Видання BILD склало 3D-модель бункера Путіна у палаці під Геленджиком. Журналісти взяли креслення у відкритому доступі у російської проєктної компанії. 

Так, за проєктом журналістів, бункер складається з тунелів завширшки 6 метрів із кількома виходами. Там є ліфт, що йде під землю на 50 метрів, а також водопровід, системи вентиляції, пожежогасіння та каналізації.

"Загальна житлова площа становить 650 кв. м. Цього достатньо, щоб провести там від кількох днів до кількох тижнів. Креслення бункера датуються початком 2010-х років. Товщина його бетонних стін сягає 38 см. Це свідчить про те, що Володимир Путін уже тоді виношував плани війни та готувався до найгіршого сценарію", - пишуть ЗМІ.

Що було раніше?

Видання The Business Insider опублікувало інформацію про бункер президента РФ Володимира Путіна під Геленджиком в Краснодарському краї.

Це комплекс площею 190 тис. квадратних футів вартістю мільярд доларів, розташований на скелі з видом на Чорне море.

Журналісти кажуть, що креслення перебували у відкритому доступі на початку 2010-х – їх публікувала вже не існуюча російська компанія "Метростиль" як приклад своєї роботи.

Один зі співрозмовників видання сказав, що картинки тунелів більше схожі не на креслення, а на архітектурні малюнки, що демонструють загальний задум і план проєкта.

Як пише Business Insider, підземний комплекс під палацом російського диктатора складається з двох тунелів завдовжки близько 40 і 60 метрів і завширшки 6 метрів, з'єднаних ліфтом, який спускається приблизно на 50 метрів під землю. Судячи з малюнків, тунелі оточені товстим шаром бетону та обладнані всім необхідним для того, аби там можна було прожити кілька днів або тижнів, а також для роботи командного пункту.

Читайте також:
Франція збирається запросити РФ на церемонію річниці висадки союзників у Нормандії, – ЗМІ Франція збирається запросити РФ на церемонію річниці висадки союзників у Нормандії, – ЗМІ
Путін підкуповує росіян на війну в Україну, – розвідка Британії Путін підкуповує росіян на війну в Україну, – розвідка Британії
Москва хоче звинуватити главу СБУ в організації теракту в Москва хоче звинуватити главу СБУ в організації теракту в "Крокусі"
Трамп у рамках свого Трамп у рамках свого "плану миру за 24 години" пропонує віддати РФ Крим і частину Донбасу, – WP