USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Протягом року Латвія передала Україні конфісковані у пʼяних водіїв авто майже на мільйон євро

Сумарно Латвія відправила в Україну 271 автомобіль
авто
Джерело: відкриті джерела

Латвія сумарно відправила в Україну 271 автомобіль, які конфіскувала у нетверезих водіїв. За даними на середину грудня, загальна вартість конфіскованих автомобілів оцінюється майже в 1 млн євро, повідомляє Delfi.

"За даними Служби державних доходів, цього року представнику України "Агендум" або "Твіттер-конвой" було передано 271 автомобіль на загальну попередню суму 903 453 євро", – пише видання.

Тим часом латвійський уряд уже готує документи про передачу Україні ще 34 автомобілів, їхня вартість – майже 162 тисячі євро.

Нагадаємо про рішення влади Латвії

Латвія є одним із найактивніших союзників України з початку повномасштабного вторгнення РФ. Вона надає нашій країні військову та політичну допомогу.

Так, зокрема, у лютому цього року Сейм країни одноголосно ухвалив зміни до закону про підтримку цивільного населення України, які дозволяють безоплатно передавати у власність українського уряду конфісковані транспортні засоби як підтримку українського суспільства.

Таким чином було знайдено можливість передати Україні ті транспортні засоби, які були конфісковані в Латвії у тих водіїв, які перебували за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

І оскільки вищезгадані зміни в законі набули чинності, уряд цього року ухвалив кілька рішень щодо передачі в Україну конфіскованих автомобілів.

Новини за темою: Будуть конфісковувати: Сейм Латвії – за крок до ухвалення заборони на авто з російською реєстрацією

Україна може конфісковувати авто п'яних водіїв

Верховна Рада має намір посилити відповідальність за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів. Відповідний законопроєкт №9076 є на сайті парламенту.

"Метою законопроєкту є підвищення безпеки дорожнього руху, зниження кількості ДТП шляхом посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп’яніння, та як наслідок досягнення справедливого підходу до забезпечення автомобілями Збройних сил України", – йдеться в пояснювальній записці.

Зараз за повторне протягом року керування в стані алкогольного та іншого сп'яніння передбачений штраф у 34 тис. гривень з позбавленням права керування на три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу. Депутати ж пропонують збільшення штрафу до 51 тис. гривень та запровадження конфіскації транспортного засобу.

Читайте також:
Мобілізація авто: У кого забиратимуть транспортний засіб та коли повертатимуть Мобілізація авто: У кого забиратимуть транспортний засіб та коли повертатимуть
Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва, - посол Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва, - посол
Світло фар за містом цілий рік: З 1 травня в Україні діятимуть нові зміни до ПДР Світло фар за містом цілий рік: З 1 травня в Україні діятимуть нові зміни до ПДР
Латвія передала Україні енергообладнання для відновлення енергосистеми після атак РФ Латвія передала Україні енергообладнання для відновлення енергосистеми після атак РФ