USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Китай розробляє новий безпілотник, який зможе розділитися в повітрі на шість мінідронів

Нові пристрої швидші та ефективніші за традиційні багатороторні дрони
Китай

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Китайські вчені розробили військовий безпілотник, здатний швидко розділятися на шість окремих частин у повітрі. Вони стверджують, що це технологічний прорив, який може змінити поле бою, передає Business Insider.

За словами вчених із Нанкінського університету аеронавтики й астронавтики, нові пристрої швидші та ефективніші за традиційні багатороторні дрони і мають здатність збивати з пантелику супротивників, несподівано розділяючись на великі групи на полі бою.

Ці дрони мають лише одну лопать як у з'єднаному, так і розділеному стані, а їх дизайн був натхненний будовою кленового насіння. Вони можуть вільно літати, як звичайні дрони, і підтримувати зв'язок для виконання складних місій. Попри свою незвичайну форму, вони мають ефективні показники польоту, які майже вдвічі перевищують багатороторні дрони аналогічного розміру.

"Основною перевагою є можливість заплутати реакцію систем протиповітряної оборони. При виявленні безпілотників системи протиповітряної оборони розгортають ресурси, пропорційні загрозі. Якщо ця загроза раптово зростає, це дає можливість перевантажити розгорнуті ресурси протиповітряної оборони", – йдеться в повідомленні.

Китай розширює своє озброєння

За даними Reuters, Пекін побудував кілька великих військових баз на трьох островах навколо Тайваню у Південно-Китайському морі. Про це заявив міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву.

Крім того, Китай активізував військові дії проти Тайваню в "сірій зоні", насичуючи райони навколо острова повітряними кулями, безпілотниками та цивільними суднами. Таким чином Пекін намагається виснажити противника напередодні потенційної відкритої війни.

Раніше ми повідомляли, що Китай розпочав виробництво нового покоління ядерних підводних човнів. Їх важко відстежити, а тому вони чи не вперше стануть реальною проблемою для США і союзників.

Читайте також:
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння
В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю
За допомогою ATACMS Україна може послабити російську логістику та уражати російські аеродроми і склади боєприпасів, – ISW За допомогою ATACMS Україна може послабити російську логістику та уражати російські аеродроми і склади боєприпасів, – ISW
Зброя і техніка: Міноборони вже уклало контрактів на понад 582 мільярда гривень Зброя і техніка: Міноборони вже уклало контрактів на понад 582 мільярда гривень