USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Країни G7 вводять повну заборону на прямі постачання російських алмазів

ЄС планує узгодити 12-й пакет антиросійських санкцій, що включає експортні обмеження щодо алмазів
G7
Країни G7 запроваджують заборону на експорт російських алмазів
Джерело: відкриті джерела

Держави "Групи семи" за підсумками віртуального саміту, що відбувся сьогодні, оголосили про наміри до 1 січня 2024 року запровадити обмеження на російські алмази. Про це йдеться в заяві лідерів G7, яка розміщена на сайті уряду Великої Британії.

Західні країни остаточно домовилися про запровадження санкцій на алмази з Росії. Заборона на імпорт набуде чинності з 1 січня 2024 року, потім протягом року поступово буде впроваджуватися ембарго на обіг каменів.

Тепер країни заборонять непромислові алмази з Росії до січня, а російські алмази, що продаються третіми країнами, – з березня. За даними видання, лідери "Великої сімки" також планують посилити контроль за використанням Росією міжнародної фінансової системи та запровадити більше штрафних заходів, щоб забезпечити обмеження ціни на російську нафту.

Новини за темою: Британія оголосила ембарго на алмази, мідь, алюміній і нікель із РФ: Запроваджено нові санкції

Що цьому передувало

Країни Європейського Союзу уже схвалили 11 пакетів санкцій проти Росії. Під обмеження потрапили, приміром, продукти, які можна вживати у виробництві знаряддя. Зокрема, до санкцій внесли фізичних та юридичних осіб, які відповідають за вторгнення в Україну і допомагають продовжувати війну. Зараз ЄС планує узгодити 12-й пакет антиросійських санкцій, що включає нові списки персональних обмежень, а також експортні штрафні заходи, зокрема щодо алмазів.

Ми вже повідомляли, що під санкції західних країн можуть потрапити близько пів сотні російських компаній, які займаються видобутком, обробкою та продажем алмазів. Саме таку кількість російських компаній вказано в пропозиції України державам-партнерам. 

При цьому раніше західні ЗМІ інформували, що пряма заборона на купівлю російських алмазів набуде чинності з 1 січня. Інші ж обмежувальні заходи, які унеможливлять продаж алмазів, до прикладу, через треті країни, будуть вводитися протягом 2024 року. Крім того, динаміка перетину кордону російськими алмазами буде серйозно відстежуватися.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"