USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Пів сотні алмазних компаній РФ можуть потрапити під санкції Заходу, – The Guardian

Саме стільки російських компаній зазначено в пропозиції України державам-партнерам
Діаманти
Джерело: відкриті джерела

Під санкції західних країн можуть потрапити близько пів сотні російських компаній, які займаються видобутком, обробкою та продажем алмазів, повідомляє The Guardian.

Саме таку кількість російських компаній вказано в пропозиції України державам-партнерам.

Зазначається, що більша частина з них пов'язана з гігантом ПАТ "Алроса", що контролює понад 90% видобутку алмазів у РФ, тобто третину світового обсягу.

Варто наголосити, що ця компанія вже перебуває під санкційними США, Канади, Великої Британії, Нової Зеландії та інших країн.

Як відомо, торік Росія експортувала алмазів на суму понад 3,8 мільярда доларів, незважаючи на те, що низка країн Заходу заборонили імпорт російських необроблених алмазів.

Після обробки в країнах третього світу, здебільшого в Індії та Китаї, російські діаманти отримують статус "змішаних" і можуть вільно поставлятися на ринки країн G7.

Індія, Об'єднані Арабські Емірати і Бельгія є трьома найбільшими центрами, де російські алмази можуть бути перероблені в "змішані". США, Китай і ЄС є їхніми найбільшими споживачами.

Нагадаємо, країни "Великої сімки" протягом вересня оголосять рішення про заборону імпорту російських алмазів. Очікується, що заборона набере чинності з 1 січня 2024 року.

Інші ж обмежувальні заходи, які унеможливлять продаж алмазів, до прикладу, через треті країни, будуть вводитися протягом 2024 року. Крім того, динаміка перетину кордону російськими алмазами буде серйозно відстежуватися.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція