USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Російська космічна розвідка колапсує під впливом міжнародних санкцій, – ГУР

Через санкції та мобілізацію під загрозою припинення існування невдовзі опиняться декілька галузей російської економіки
космос
Джерело: відкриті джерела

Російські конструктори та науковці  розробляють так звані "великі очі" – засоби ведення космічної розвідки. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Там зазначають, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну акціонерне товариство "Информационные спутниковые системы имени академика М. Ф. Решетнёва" потрапило під міжнародні санкції.

За інформацією воєнної розвідки України, на об’єктах стратегічно важливого для ворога підприємства оборонпрому російські конструктори та науковці серед іншого розробляють так звані "великі очі" – засоби ведення космічної розвідки, зокрема:

  • "Репей" – проєкт перспективної високоорбітальної системи ведення радіоелектронної розвідки; 
  •  "Геракл-КВ" – проєкт комплексу глобальної космічної командно-ретрансляційної системи; 
  • "Сфера" – проєкт єдиної системи супутникового зв’язку 3-го етапу.

"Підприємство розташоване у місті закритого типу Желєзногорск (Красноярскій край, РФ). Виробництво ключових елементів перелічених об’єктів де-факто зупинене через гострий брак компонентів електроніки як іноземного, так і російського виробництва. Йдеться про відсутність сотень тисяч елементів апаратури для космічних модулів", – зазначають у розвідці.

У підсумку планові строки завершення науково-дослідних робіт вказаних комплексів космічної розвідки зірвані та "перенесені" на кілька років:

  • проєкт "Репей" – з 2022-го на 2024 рік; 
  •  проєкт "Геракл-КВ" – з 2023-го на 2025 рік; 
  • проєкт "Сфера" – з 2025-го на 2027 рік.

"Через санкції та мобілізацію під загрозою припинення існування невдовзі опиняться ще декілька галузей російської економіки", – наголошують у розвідці.

Раніше повідомлялося, що обмеження загрожують Росії "неймовірною бідністю".

Читайте також:
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, - Пентагон Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, - Пентагон
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства