USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

Санкції загрожують Росії "неймовірною бідністю", – колишній головний економіст МВФ

Росія рухається шляхом Куби, Північної Кореї та Ірану, впевнений експерт
Путін
Путін
Джерело: відкриті джерела

Міжнародні санкції суттєво впливають на економічну ситуацію в Росії і в майбутньому обернуться "неймовірною бідністю в порівнянні з тим, до чого звикли росіяни". Про це заявив професор Гарвардського інституту, колишній головний економіст МВФ Кеннет Рогофф, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

За його словами, Москва надає неправдиву економічну статистику, оскільки справи в реальності йдуть набагато гірше. І тому вже невдовзі сусідня країна перетвориться на один "гігантський Іран".

"Погляньте на Іран, подивіться на Північну Корею, подивіться на Венесуелу, подивіться на Кубу, ось куди рухається Росія", – сказав Рогофф.

Він також наголосив, що зараз необхідно думати і над швидкою перемогою України, і над продовженням обмежень проти Росії.

"Я вважаю, тут ми маємо думати про продовження санкцій, а не про їх скасування. Було мало випадків, коли санкції змінювали режим, але такі були. І я думаю, Південна Африка (часів апартеїду, – ред.) – це найдраматичніший приклад. Я вважаю, ми маємо думати про це так: швидка воєнна перемога, тривалі санкції", – додав колишній головний економіст МВФ.

Нагадаємо, експерти вважають, що єдина можливість для Росії покращити стан економіки – це позбавитися Путіна.

Крім того, країни міжнародної коаліції погодилися встановити дві граничні ціни на нафтопродукти з РФ. А Мін'юст США підтвердив намір передати Україні заморожені російські активи.

Читайте також:
Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, - експерт Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, - експерт
Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, – Пашинян Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, – Пашинян
Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі
ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ