USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Компанія Neuralink Ілона Маска розпочне випробування мозкового імплантату на людях

Початкова мета дослідження – дати людям можливість керувати курсором комп’ютера або клавіатурою за допомогою думок
Ілон Маск
Ілон Маск
Джерело: відкриті джерела

Компанія Ілона Маска з виробництва мозкових чипів Neuralink отримала схвалення незалежної наглядової комісії на початок набору персоналу для першого випробування мозкового імпланту на людях. Він передбачений для пацієнтів із паралічем. Про це повідомляє Reuters

"Люди з паралічем внаслідок травми шийного відділу спинного мозку або бічного аміотрофічного склерозу можуть претендувати на участь у дослідженні", – йдеться у матеріалі.

Скільки учасників буде залучено до випробування, яке займе близько шести років, поки не оголосили, додають у виданні.

"Дослідження використовуватиме робота для хірургічного встановлення імплантату інтерфейсу мозок-комп’ютер (BCI) в ділянку мозку, яка контролює намір рухатися", – зазначають автори.

У Neuralink додають, що початкова мета – дати людям можливість керувати комп’ютерним курсором або клавіатурою, використовуючи лише свої думки.

За словами нинішніх і колишніх співробітників, компанія, яка раніше сподівалася отримати дозвіл на імплантацію свого пристрою 10 пацієнтам, вела переговори про меншу кількість пацієнтів з Управлінням з контролю за продуктами й ліками США (FDA) після того, як агентство висловило занепокоєння щодо безпеки. Скільки пацієнтів остаточно схвалило FDA невідомо, зазначають у Reuters.

Також у виданні кажуть, що Маск має великі амбіції щодо Neuralink, кажучи, що розробки сприятимуть швидкому хірургічному введенню його чіпів для лікування таких захворювань, як ожиріння, аутизм, депресія та шизофренія.

Докладніше про дослідження

У травні компанія заявляла, що отримала дозвіл від FDA на своє перше клінічне випробування на людях. Попередньо вона перебувала під федеральним контролем щодо проведення випробувань на тваринах.

Експерти вважають, що навіть якщо пристрій BCI виявиться безпечним для використання людиною, стартапу все одно може знадобитися понад 10 років для отримання дозволу на його комерційне використання.

Раніше ми писали, що компанію Neuralink Ілона Маска підозрюють у жорстокому поводженні з тваринами. Через прагнення Маска отримати швидкі результати вчені припускалися помилок і знищили сотні тварин.

Читайте також:
ChatGPT став доступний без реєстрації, в той час як Маск допускає, що ШІ знищить людство ChatGPT став доступний без реєстрації, в той час як Маск допускає, що ШІ знищить людство
Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим
SpaceX будує шпигунську супутникову мережу для розвідки США, – Reuters SpaceX будує шпигунську супутникову мережу для розвідки США, – Reuters
SpaceX могла вимкнути інтернет на Тайвані, порушивши договір з урядом США, – WSJ SpaceX могла вимкнути інтернет на Тайвані, порушивши договір з урядом США, – WSJ