USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Командувач Сухопутних військ Павлюк закликав не демонізувати військовослужбовців ТЦК

Генерал переконаний, що перед окупантами можна вистояти лише в єдності, а протиставлення армії цивільним цілком вкладається у стратегію війни з боку ворога
ТЦК

ТЦК. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Командувач Сухопутних військ генерал-лейтенант Олександр Павлюк назвав несправедливим ставлення до військовослужбовців територіальних центрів комплектування з боку суспільства. І закликав громадян не демонізувати представників ТЦК.

"Сьогодні ТЦК та їхні роти охорони в більшості укомплектовані військовослужбовцями, що втратили здоров'я на війні та визнані непридатними до проходження служби в бойових частинах. Як дійшло до того, що до цих людей, які пройшли пекло, стало прийнятним ставитися як до ворогів і називати "людоловами"?" – сказав генерал.

Павлюк додає, що в усіх матеріалах про "неправомірні" дії ТЦК свідомо упускається найголовніше: неправомірною передусім є відмова чоловіків від свого конституційного обовʼязку – захисту України.

"Вже не кажучи про те, що всі кадри на кшталт "пакування в бус" принципово (!) не містять, що саме в поведінці героїв матеріалу призвело до таких наслідків", – наголосив командувач.

Генерал переконаний, що перед російською навалою можна вистояти лише в єдності, а протиставлення армії цивільним цілком вкладається у стратегію війни з боку ворога.

"У різних соцмережах: YouTube, Facebook або ТikТok безліч відео з вирваним з контексту змістом. Нам часто дорікають: "Ви самі винні, ви не змінюєтеся!". Це не так. Тож перш ніж поділитися "кричущим сюжетом про порушення прав" та тяжку долю "бідолашних ухилянтів", варто запитати себе: кому це насправді допомагає перемогти у війні? Точно що не Україні", – підсумував Павлюк.

Новини за темою: В Україні понад тисячу ухилянтів притягнули до відповідальності у 2023 році

Конфлікти з ТЦК

Разом з тим в інформпросторі все частіше зявляються повідомлення про конфліктні ситуації з представниками ТЦК та СП по всій території України.

Раніше ми повідомляли, що на Рівненщині викрили керівників військкоматів, які побили військового.

І на Івано-Франківщині винесли вирок офіцеру, який побив солдата строкової служби.

Також працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо командира та солдата-гранатометника відділення охорони Тернопільського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які знущалися з військовозобов’язаних. Обвинувальний акт направили до суду.

Крім того, нещодавно на Львівщині працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо катування та незаконного позбавлення волі чотирьох чоловіків у Самбірському районному ТЦК та СП.

А в Хустському РТЦК та СП, що на Закарпатті, проводять службову перевірку через повідомлення про ймовірну спробу самогубства.

Ще в Полтаві під час вручення повістки виник конфлікт цивільного з представниками ТЦК.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат