USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

На Закарпатті зафіксували спробу суїциду у ТЦК: Проводиться службова перевірка

Інцидент стався у Хустському районному терцентрі комплектування та соцпідтримки
військовий квиток ЗСУ мобілізація ТЦК
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У Хустському РТЦК та СП проводять службову перевірку через повідомлення про ймовірну спробу самогубства. Про це із посиланням на пресслужбу Закарпатського терцентру комплектування повідомляє Суспільне.

За інформацією відомства, 13 березня чоловіка затримали прикордонники при спробі незаконного перетину кордону. Надалі представники ДПСУ доставили його до РТЦК та СП для уточнення військово-облікових даних.

"Під час перебування на території РТЦК та СП, громадянин зайшов до вбиральні, де через деякий час його знайшов представник Хустського РТЦК та СП. Чоловік сидів на підлозі зі слідами крові та порізами на руках. Військовослужбовці ТЦК та СП надали невідкладну домедичну допомогу та викликали поліцію та карету "швидкої допомоги", яка доставила чоловіка до Хустської міської лікарні", - розповіли у пресслужбі.

Повідомляється, що лікарі зафіксували спробу суїциду.

Наразі за даним фактом проводиться службова перевірка, додали у відомстві.

Що передувало?

Дівчина постраждалого у себе на сторінці в Instagram опублікувала пост, у якому стверджує, що його забрали з готелю та відвезли до ТЦК міста Хуст.

"Вчора мого хлопця просто викрали працівники прикордонної служби з готелю міста Виноградів. Вдягли кайдани та повезли його в невідомому напрямку", - написала вона.

За її словами, у чоловіка нібито забрали телефон, документи та гроші, а прохання зателефонувати та надати адвоката проігнорувалося.

Коли дівчина постраждалого звернулася до поліції із заявою про викрадення, їй нібито відмовили на тій підставі, що сам постраждалий не заявляв про своє викрадення.

Вона надала телефон готелю, де знаходився потерпілий, та дізналася, що його та інших чоловіків відправили на перевірку особи, після чого відвезли у ТЦК міста Іршава.

"Через декілька годин мені набирає невідомий номер, та я чую голос мого хлопця, який просить допомоги — і все, це востаннє я його чую. Звичайно, після поліція нічого не робить, але каже мені, що тепер він в ТЦК міста Хуст. І лише на наступний день, о восьмій ранку, я чую від добрих людей, що він в реанімації міста Хуст", - написала вона.

Також вона додала, що у ТЦК її хлопця "били, принижували, викрали особисті речі та документи, виривали волосся, тягали по асфальту, принижували та били по усьому що можна".

"Ще хочу сказати, що говорячи з поліцією Хуста, вони сказали, що не можуть зайти в приміщення ТЦК. Але потім я дізналася від хлопця, що поліція бачила, як його били, були люди, які виходили на крик. Але його затягли в приміщення ТЦК. Людина була з документами після операції, у нього забрали його ліки. Та від безвихідності та болю людину довели до спроби самогубства, лише після цього його відвезли до лікарні", - йдеться у дописі.

Раніше ми повідомляли, що на Тернопільщині помер військовозобов'язаний, який знепритомнів у ТЦК. Зазначалося, що інцидент перевірятиме спецпрокуратура.

Читайте також:
Уряд продовжив бронювання від мобілізації для залізничників Уряд продовжив бронювання від мобілізації для залізничників
Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно? Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно?
Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації
Чехія не підтримує військових ухилянтів з України, – глава МЗС Чехія не підтримує військових ухилянтів з України, – глава МЗС