USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Колишнього начальника Одеського обласного ТЦК повторно затримано на виході із СІЗО

Борисов планував вийти зі слідчого ізолятора і виїхати за кордон
Військовий комісар Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Євген Борисов
Військовий комісар Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Євген Борисов
Джерело: АрміяInform

У Києві співробітники Державного бюро розслідувань затримали ексначальника Одеського обласного ТЦК і СП Євгена Борисова після того як за нього було внесено заставу в сумі 12 млн гривень за попереднім обвинуваченням. Про це повідомляє пресслужба ДБР та Офісу генпрокурора.

"За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону колишньому начальнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки повідомлено про нову підозру", – зазначають у прокуратурі.

Як відомо, Борисова підозрюють в організації легалізації майна, отриманого злочинним шляхом в особливо великих розмірах.

За даними слідства, підозрюваний за час перебування на посаді придбав, володів, використовував і розпоряджався майном вартістю понад 142 млн гривень, яке було отримано злочинним шляхом.

Новини за темою: Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень

При цьому Державне бюро розслідувань отримало інформацію, що після сплати застави Борисов планував вийти зі слідчого ізолятора і переховуватися від слідства, зокрема виїхати за кордон.

Правоохоронці затримали експосадовця в Києві на виході із СІЗО.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Що відомо про справу Борисова?

Минулого року в Одеському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки вибухнув гучний скандал. Тоді з'ясувалося, що комісар Одеської області Євген Борисов має елітну нерухомість за кордоном, вартістю кілька мільйонів євро. Крім того, встановили, що комісар неодноразово виїжджав за кордон під час воєнного стану на відпочинок. 

Родина Борисова під час війни придбала кілька елітних позашляховиків. А Державне бюро розслідувань розпочало справу щодо "відмазування" за кошти українців від призову.

Наприкінці червня 2023 року воєнкома звільнили із займаної посади. 25 липня у Києві суд обрав запобіжний захід колишньому керівникові Одеського регіонального центру комплектування.

Суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки Борисова та його сім'ї.

 
Читайте також:
Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ "Краснолиманське"
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Працівники ДБР можуть бути причетні до фальсифікації документів. Кримінальне провадження вже відкрито
Заява начштабу Заява начштабу "Азова" Кротевича проти Содоля: ДБР перевірить дії генерала
"Відповіддю не задоволений": Кротевич повідомив, що отримав фідбек від ДБР щодо заяви проти Содоля