USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

КНДР випробувала нову крилату ракету, яка здатна нести ядерну боєголовку

Нова ракета, ймовірно, здатна нести ядерну боєголовку на малій дистанції
КНДР ракета

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

У середу, 24 січня, Північна Корея провела випробування нової стратегічної крилатої ракети Pulhwasal-3-31, що перебуває на стадії активного розроблення. Про це повідомляє Yonhap.

У Пхеньяні заявили, що випробування є "процесом постійного оновлення системи озброєння і регулярною та обов'язковою діяльністю агентства і пов'язаних із ним оборонних наукових інститутів".

Це був перший відомий запуск крилатої ракети КНДР з вересня минулого року, коли країна провела випробувальний запуск двох стратегічних крилатих ракет великої дальності з навчальними ядерними боєголовками в напрямку Жовтого моря.

Експерти припускають, що ракета Pulhwasal-3-31 має малу дальність, оскільки її загальна довжина коротша, ніж у попередніх крилатих ракет "Хвасал".

Новини за темою: КНДР спустила на воду новий атомний підводний човен

"Хвасал" корейською означає стріла, а "Пульхвасал" означає вогняна стріла.

Запуск крилатої ракети не є прямим порушенням численних резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють використання Північною Кореєю технології балістичних ракет. Але це може становити серйозну загрозу безпеці Південної Кореї, оскільки на таких ракетах можуть бути встановлені ядерні боєголовки.

Нагадаємо, в січні цього року Північна Корея провела випробування своєї підводної системи ядерної зброї на знак протесту проти спільних військових навчань Південної Кореї, США і Японії, що відбулися цього тижня.

Читайте також:
Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, – МВФ Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, – МВФ
На території України знайшли уламки ракет, які належать Північній Кореї, - рада безпеки ООН На території України знайшли уламки ракет, які належать Північній Кореї, - рада безпеки ООН
Північна Корея за пів року передала РФ 1,6 млн снарядів, – ЗМІ Північна Корея за пів року передала РФ 1,6 млн снарядів, – ЗМІ
Поворотний момент: РФ почала бити по Україні з Азовського моря Поворотний момент: РФ почала бити по Україні з Азовського моря