USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

КНДР випробовує підводні безпілотники, які здатні нести ядерний заряд

Випробування системи Haeil-5-23 було проведено у водах біля східного узбережжя
КНДР
КНДР випробовує підводні дрони з ядерним зарядом
Джерело: Facebook

КНДР провела випробування своєї підводної системи ядерної зброї на знак протесту проти спільних військових навчань Південної Кореї, США і Японії, що відбулися цього тижня. Про це повідомляє Reuters.

Випробування системи Haeil-5-23, таку назву Північна Корея дала своїм підводним ударним безпілотникам, здатним нести ядерну зброю, було проведено центром міністерства оборони у водах біля східного узбережжя.

"Неназваний речник відомства звинуватив Сполучені Штати, Південну Корею та Японію у "несамовитості" військовими навчаннями, попередивши про "катастрофічні наслідки", – пише видання.

Варто зазначити, що Військово-морські сили трьох країн проводили свої триденні регулярні навчання разом з американським авіаносцем "Карл Вінсон" у рамках зусиль щодо покращення відповіді на нові ядерні та ракетні загрози Пхеньяна.

"Позиція нашої армії щодо протидії підводному ядерному озброєнню ще більше вдосконалюється, і її різноманітні морські та підводні дії у відповідь продовжуватимуть стримувати ворожі військові маневри Військово-морських сил США та їхніх союзників", – йдеться в заяві речника міноборони КНДР.

Новини за темою: "Мертвий" порт у КНДР недалеко від кордону із РФ повернувся до життя. Кораблі постачають зброю, – Bloomberg

Додамо, що Північна Корея іноді заявляє про свій статус ядерної держави і регулярно проводить випробування балістичних ракет. Ці дії викликають стурбованість у США, Південній Кореї та Японії.

Минулого року КНДР спустила на воду свій перший оперативний "тактичний ядерний підводний човен" і включила його до складу флоту, який патрулює води між Корейським півостровом і Японією. 

Також влітку минулого року Північна Корея запустила дві балістичні ракети для імітації ядерних ударів по військових об'єктах Південної Кореї.

Читайте також:
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg