USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

КНДР випробовує підводні безпілотники, які здатні нести ядерний заряд

Випробування системи Haeil-5-23 було проведено у водах біля східного узбережжя
КНДР
КНДР випробовує підводні дрони з ядерним зарядом
Джерело: Facebook

КНДР провела випробування своєї підводної системи ядерної зброї на знак протесту проти спільних військових навчань Південної Кореї, США і Японії, що відбулися цього тижня. Про це повідомляє Reuters.

Випробування системи Haeil-5-23, таку назву Північна Корея дала своїм підводним ударним безпілотникам, здатним нести ядерну зброю, було проведено центром міністерства оборони у водах біля східного узбережжя.

"Неназваний речник відомства звинуватив Сполучені Штати, Південну Корею та Японію у "несамовитості" військовими навчаннями, попередивши про "катастрофічні наслідки", – пише видання.

Варто зазначити, що Військово-морські сили трьох країн проводили свої триденні регулярні навчання разом з американським авіаносцем "Карл Вінсон" у рамках зусиль щодо покращення відповіді на нові ядерні та ракетні загрози Пхеньяна.

"Позиція нашої армії щодо протидії підводному ядерному озброєнню ще більше вдосконалюється, і її різноманітні морські та підводні дії у відповідь продовжуватимуть стримувати ворожі військові маневри Військово-морських сил США та їхніх союзників", – йдеться в заяві речника міноборони КНДР.

Новини за темою: "Мертвий" порт у КНДР недалеко від кордону із РФ повернувся до життя. Кораблі постачають зброю, – Bloomberg

Додамо, що Північна Корея іноді заявляє про свій статус ядерної держави і регулярно проводить випробування балістичних ракет. Ці дії викликають стурбованість у США, Південній Кореї та Японії.

Минулого року КНДР спустила на воду свій перший оперативний "тактичний ядерний підводний човен" і включила його до складу флоту, який патрулює води між Корейським півостровом і Японією. 

Також влітку минулого року Північна Корея запустила дві балістичні ракети для імітації ядерних ударів по військових об'єктах Південної Кореї.

Читайте також:
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
Rheinmetall отримав перше замовлення від України на будівництво заводу боєприпасів Rheinmetall отримав перше замовлення від України на будівництво заводу боєприпасів
В Україні побудують чеський патронний завод та вироблятимуть штурмові гвинтівки В Україні побудують чеський патронний завод та вироблятимуть штурмові гвинтівки
Після заборони США бити по РФ їхньою зброєю, ЄС оголосив про розробку власної ракети Після заборони США бити по РФ їхньою зброєю, ЄС оголосив про розробку власної ракети