USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 2 2 9 0 (+1260)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Кім Чен Ин заявив, що має право знищити Південну Корею

Він вважає Південну Корею головним ворогом для своєї країни
Кім Чен Ин
Кім Чен Ин
Джерело: відкриті джерела

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин заявив, що у нього є законне право знищити Південну Корею. Це чергова погроза лідера КНДР після того, як на початку року виключив концепцію мирного об'єднання з національної політики своєї держави. Про це повідомляє Bloomberg.

Кім заявив, відвідуючи міністерство оборони та відзначаючи річницю заснування армії, що "маріонетки" Південної Кореї відкинули зусилля Пхеньяна зі співпраці та прагнуть поглинути свого сусіда.

Тому, за його словами, правильно називати Південну Корею "головним ворогом", і на підставі цієї законності "її може бути атаковано і знищено в будь-який час", – цитує його KCNA.

Днем раніше агентство KCNA повідомило, що парламент Північної Кореї скасував закони про економічне співробітництво з Південною Кореєю, вбивши клин між сусідами ще глибше. Від початку року режим Кіма посилив кампанію тиску на Південну Корею, провівши випробування крилатих ракет, використовуючи риторику погроз на адресу Сеула і влаштувавши знесення пам'ятника в Пхеньяні, що символізує надії на об'єднання.

Нагадаємо, наприкінці 2023 року Кім Чен Ин наказав своїй армії, промисловості боєприпасів і сектору ядерної зброї прискорити підготовку до війни. Глава КНДР мотивував таке рішення потребою протистояти "безпрецедентним конфронтаційним крокам Сполучених Штатів Америки".

Також ще раніше Кім наказав "різко збільшити" наявні потужності з виробництва ракет, щоб створювати їх серійно згідно з оперативними планами. 

Читайте також:
Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі
ООН підтвердила зимовий удар РФ по Харкову північнокорейською ракетою ООН підтвердила зимовий удар РФ по Харкову північнокорейською ракетою
Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області
"Вибори" на окупованих територіях: Рада закликала іноземні парламенти посилити тиск на РФ