USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Хто замінить генерала Міллі: Байден назвав наступного главу Генштабу США

Місце Марка Міллі займе генерал Чарльз Браун
Чарльз Браун
Чарльз Браун
Джерело: відкриті джерела

Президент США Джо Байден оголосив про висування кандидатури генерала Військово-повітряних сил Чарльза Брауна на посаду голови Об’єднаного комітету начальників штабів.

"Тому сьогодні мені випала честь представити мого кандидата на посаду наступного голови Об'єднаного комітету начальників штабів генерала Чарльза Квінтона Брауна-молодшого", – заявив лідер Сполучених Штатів Америки.

Водночас Квінтон стане новим главою Генштабу США тільки в разі, якщо його кандидатуру схвалить Конгрес. На цій посаді він замінить Марка Міллі, який обіймає посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів США з 2019 року. Його повноваження закінчуються восени 2023 року.

Що відомо про Чарльза Брауна

Чарльз Браун народився 1962 року. Розпочав свою військову службу як командирський льотчик, провів у небі понад 3 тисячі годин.

Як пише BBC, генерал Браун наразі є начальником штабу ВПС. На посаді начальника штабу ВПС генерал Браун відповідає за підготовку і оснащення майже 700 000 військовослужбовців як у Сполучених Штатах, так і за кордоном.

Раніше він також виконував обов’язки командувача Тихоокеанськими військово-повітряними силами, командувача авіацією Індо-Тихоокеанського командування Сполучених Штатів і виконавчим директором штабу бойових операцій Тихоокеанського регіону.

Білий дім заявляв, що генерал Браун відіграв важливу роль у наданні військової допомоги Україні та має досвід у налагодженні відносин між США і Китаєм.

26 липня 2018 року йому присвоїли звання генерала Сполучених Штатів Америки.

Якщо його кандидатуру буде затверджено, він стане єдиним темношкірим офіцером, який обіймав цю посаду в історії США, окрім генерала Коліна Пауелла, який служив у 1989– 1993 роках. А оскільки міністр оборони Ллойд Остін також є темношкірим, це буде перший випадок в історії, коли двоє афроамериканців одночасно обійматимуть найвищі цивільні та військові посади в Пентагоні.

Теги: США
Читайте також:
США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg
Сенат США схвалив бюджет на 1,2 трлн доларів для запобігання Сенат США схвалив бюджет на 1,2 трлн доларів для запобігання "шатдауну"
Член Палати представників США Грін подала резолюцію про зняття спікера Джонсона з посади Член Палати представників США Грін подала резолюцію про зняття спікера Джонсона з посади
США закликали Україну припинити удари по російських НПЗ: У Києві відповіли США закликали Україну припинити удари по російських НПЗ: У Києві відповіли