USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Хотіли приховати злочин: На Київщині ділки підпалили свою нарколабораторію

Щомісячний прибуток від незаконної діяльності становив понад 5 мільйонів гривень
На Київщині викрили нарколабораторію з щомісячним обігом у 5 мільйонів гривень
На Київщині викрили нарколабораторію з щомісячним обігом у 5 мільйонів гривень
Джерело: Нацполіція

На Київщині в одному з будинків двоє чоловіків організували нарколабораторію та склад для зберігання вже готових наркотиків. Коли ж зрозуміли, що поліція вийшла на їхній слід, підпалили усе майно, аби приховати злочин. Однак план ділків провалився і їх затримали. Про це повідомляє ГУ НП у місті Києві.

Зловмисники влаштували нарколабораторію і склад для зберігання виготовленої продукції на території Вишгородського району. Правоохоронцям вдалося встановити ділків під час документування злочинної діяльності Телеграм-каналу зі збуту наркотиків.

"Таку схему організував уродженець Чернігівщини, який залучив до виготовлення лаборанта та фінансував бізнес. Порушники оптом збували наркотики шляхом закладок і поштовими відправленнями на території Київщини та столиці. Коли спільники зрозуміли, що їх діяльність викрито, вони підпалили будинок з нарколабораторією, особистими речами та автомобілем, аби приховати сліди злочину", – розповів начальник Управління боротьби з наркозлочинністю столичного Главку Олександр Дибов.

Однак план зловмисників провалився, адже пожежу швидко ліквідували вогнеборці. Самих же спільників затримали правоохоронці.

"Внаслідок підпалу фігурантам не вдалось знищити наркотики та прекурсори. Тож під час проведення обшуку ми виявили та вилучили близько трьох кілограмів солей Альфа-PVP, близько двох кілограмів амфетаміну, понад 100 літрів прекурсорів, різні ємності, лабораторний та хімічний посуд", – додав Олександр Дибов.  

Також він зазначив, що з вилучених засобів зловмисники могли виготовити ще близько 50 кілограмів психотропної речовини.

Правоохоронці встановили, що загальна вартість вилучених засобів за цінами чорного ринку складає 3 мільйони гривень. Крім того, щомісячний прибуток від такої діяльності становив понад 5 мільйонів гривень.

"За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури фігурантам повідомлено про підозру за частиною 3 статті 307 – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах Кримінального кодексу України. Невдовзі суд обере підозрюваним запобіжні заходи", – зазначили в поліції.

Тепер ділкам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі поліцейські встановлюють канал постачання прекурсорів. Крім того, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в умисному підпалі майна.

Раніше ми писали, що у Києві викрили масштабне наркоугруповання. У ході операції із затримання зловмисників поліцейські знайшли та вилучили наркотиків на 50 млн гривень.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков