USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Хабар у 600 тисяч доларів: На корупційній схемі викрили ексдиректора одного з підприємств Міноборони

Підприємця разом зі спільником затримали під час одержання 320 тисяч доларів готівкою
хабар_1
Затримання на хабарі
Джерело: Офіс Генерального прокурора

На хабарі у 600 тисяч доларів викрили підприємця та ексдиректора ДП Міноборони України. Про це повідомили в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Чиновник вигадав цілу корупційну схему – він та його спільник вимагали гроші у представника ТОВ за передачу права забудови земельної ділянки Міноборони.

"Вони мали вплинути на директора держпідприємства, у віданні якого перебувають землі оборони, для укладання тристороннього договору будівництва житлового комплексу. Неправомірна вигода становила 600 тис. доларів. Під час одержання 320 тис. доларів готівкою, а також договорів про право власності на житлову нерухомість вартістю 280 тис. доларів їх затримали", – зазначили правоохоронці.

Наразі розв'язують питання щодо повідомлення особам про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, а також зловживанні впливом.

У прокуратурі не назвали імен затриманих. Але, за даними джерела УП, затриманими є колишній керівник державного підприємства МОУ "Укрконверсбуд" Олександр Ілюха та директор приватного підприємства "Бау Комплект" Вадим Листопад.

Корупційні схеми в Міноборони

У лютому ми повідомляли, що правоохоронці викрили нову корупційну схему в Міністерстві оборони, зокрема із закупівлями. Схема дозволяла значно завищувати ціни на певні продукти.

У межах розслідування щодо закупівель Міноборони з організації харчування правоохоронці підтвердили факти існування корупційної схеми. Вона дозволяла значно завищувати ціни на певні категорії продуктів.

Також згодом Служба безпеки України за особистого сприяння міністра оборони викрила на корупції начальника Головного управління капітальних вкладень Міноборони. У 2022–2023 роках купив і "переписав" на цивільну дружину нерухомість та елітний автопарк, незаконно збагатившись на майже 14 млн гривень.

Надалі, за даними слідства, за ці гроші чиновник придбав дві квартири у новобудовах, гараж та паркомісце у Києві.

Нещодавно Міністерство оборони України повідомило, що відсторонило керівника одного з департаментів. Приводом для цього стала підозра, яку він отримав 27 січня. 

Тим часом колишній очільник департаменту Міністерства оборони Олександр Лієв оголосив, що піде на публічний поліграф (так званий детектор брехні), щоб довести власну невинуватість. Його підозрюють у справі про заволодіння майже 1,5 млрд гривень на закупівлі боєприпасів.

Читайте також:
"Рамштайн 2.0": Міноборони роз’яснило, що це та як воно працюватиме
Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни
Зброя і техніка: Міноборони вже уклало контрактів на понад 582 мільярда гривень Зброя і техніка: Міноборони вже уклало контрактів на понад 582 мільярда гривень
На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету