USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50

Гарріс заявила, що не погодиться на переговори з Путіним без участі України

Віцепрезидентка наголосила, що "завершення війни не буде успішним без участі України"
Камала Гарріс
Камала Гарріс
Джерело: відкриті джерела

Якщо Камала Гарріс стане президенткою Сполучених Штатів Америки, вона не зустрічатиметься без представників Києва з російським диктатором Володимиром Путіним, щоб обговорювати ситуацію в Україні. Про це вона заявила в інтерв’ю телеканалу CBS.

"На двосторонній основі без України – ні (не зустрічатимуться, – ред.). Україна повинна мати право голосу щодо майбутнього країни", – сказала вона.

При цьому додала, що "завершення війни не буде успішним без участі України та Статуту ООН у визначенні того, як виглядає цей успіх".  

Крім того, Гарріс вкотре наголосила, що якби Дональд Трамп був президентом, "Путін сидів би зараз у Києві".

Вибори в США

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

15 липня офіційно стало відомо, що колишній глава США Дональд Трамп отримав достатню кількість голосів, щоб стати знову кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Він вже навіть визначився з "другим номером" – людиною, яка у разі його перемоги буде віцепрезидентом Сполучених Штатів. Ним став 39-річний сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, якого важко назвати прихильником України. Він виступає проти військової та фінансової допомоги, причому досить послідовно.

Венс офіційно прийняв номінацію на посаду віцепрезидента під час виступу на Національному з’їзді Республіканської партії та заявив, що добиватиметься від усіх союзників робити відповідні внески на безпеку.

Натомість чинний глава держави Джо Байден повідомив, що знімає свою кандидатуру на пост президента і підтримує свою віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Згодом вона підтвердила, що готова балотуватися від Демократичної партії замість нього. 

До того ж у Сполучених Штатах Америки вже провели опитування щодо кандидатів у президенти. Серед двох лідерів американці віддали перевагу Камалі Гарріс. Так, вона набрала 44%, а Трамп – 42%. Таким чином нинішня віцепрезидентка випередила колишнього главу держави на 2%. 

Читайте також:
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів
ЗСУ вдарили по полігону росіян на Запоріжжі, коли ті проводили тренування ЗСУ вдарили по полігону росіян на Запоріжжі, коли ті проводили тренування
Майже 20% українців вірять, що перемога у війні настане до кінця 2024 року Майже 20% українців вірять, що перемога у війні настане до кінця 2024 року
ЗСУ невдовзі отримають на озброєння новий вітчизняний дрон ЗСУ невдовзі отримають на озброєння новий вітчизняний дрон "Чаклун"