USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Ірландія не впускає російських дипломатів на свою територію. Послів підозрюють у шпигунстві

Ірландські спецслужби вже давно підозрюють, що посольство використовується як прикриття для різноманітної шпигунської діяльності
Ірландія
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Уряд Ірландії відмовляється видавати візи російським дипломатам, які хочуть замінити нинішніх. Їх підозрюють у шпигунстві. Про це повідомляє Irish Times.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну кількість російських дипломатів та адміністративного персоналу в посольстві скоротилася більш ніж удвічі – з 30 до 14 осіб.

У березні 2022 року Ірландія видворила чотирьох російських дипломатів, тому що їхня діяльність "не відповідала міжнародним стандартам дипломатичної поведінки". Також вислали двох військових аташе, які зазвичай співпрацюють із російською розвідкою або підпорядковуються їй.

Як пише видання, ірландські спецслужби вже давно підозрюють, що посольство використовується як прикриття для різноманітної шпигунської діяльності, зокрема для перехоплення комунікацій. З початку повномасштабної війни в Україні російське посольство опинилося під пильним наглядом.

Новини за темою: У Польщі затримали групу російських шпигунів, більшість з учасників - українські біженці, - WP

Крім того, з'ясувалося, що росіяни почали використовувати розсіяну мережу російських громадян, не пов'язаних безпосередньо з посольствами, для збору розвідувальної інформації.

Там нагадали ситуацію, яка сталася в Британії 2023 року, коли заарештували п'ятьох громадян за звинуваченням у шпигунстві на користь РФ.

Нагадаємо, раніше в українських спецслужбах знайшли п’ятьох шпигунів ФСБ. Підозрюваних завербували дистанційно. Вони входили до агентурної мережі керівника розвідувального центру військової контррозвідки ФСБ РФ.

Також ми писали, що чотирнадцятьох членів ліквідованої шпигунської мережі в Польщі визнали винними у підготовці диверсій і здійсненні розвідувальної діяльності для Москви.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам