USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

В українських спецслужбах знайшли п’ятьох шпигунів ФСБ

Серед зрадників – співробітник СБУ, який передавав інформацію щодо фортифікаційних споруд та інженерних загороджень поблизу берегової лінії Одеси
зрадники_2
Затримання зрадників
Джерело: Telegram Офіс Генпрокурора

Повідомили про підозру в державній зраді п’ятьом агентам військової контррозвідки ФСБ РФ, серед яких колишні та діючі посадовці спецслужб. Про це розповіли в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваних дистанційно завербували, вони входили до агентурної мережі керівника розвідувального центру військової контррозвідки ФСБ РФ.

"До цієї мережі входили колишні посадовці Головного управління розвідки Міноборони та Служби зовнішньої розвідки України, а також співробітник одного з обласних управлінь СБУ. Підозрювані передавали представникам спецслужб держави-агресора розвіддані про Сили оборони та стратегічно важливі енергооб’єкти. Співробітник СБУ передавав інформацію щодо фортифікаційних споруд та інженерних загороджень поблизу берегової лінії Одеси, координати місць розташування реактивних систем залпового вогню у Харкові", – йдеться в повідомленні.

Ще один російський агент, який раніше проходив службу в ГУР, передавав ворогу особисті дані співробітників української розвідки, інформацію про пункти дислокації та автомобілі, які вона використовує.

"Експосадовця Служби зовнішньої розвідки України завербувала ФСБ ще до повномасштабного вторгнення, під час перебування на службі збирав інформацію про місця базування українських військових. А після 24 лютого 2022 року здавав канали переправлення іноземного озброєння в Україну. Також передавав окупантам секретну інформацію про особливості роботи та системи охорони Рівненської і Хмельницької АЕС", – додали правоохоронці.

Новини за темою: Зрадники можуть лишитись без державних нагород: Раді пропонують підкорегувати відповідний закон

Крім того, до агентурної мережі входив працівник одного з металургійних підприємств Запоріжжя. За завданням куратора із ФСБ, за гроші збирав інформацію щодо переміщення та розміщення підрозділів ЗСУ на території Запорізької області.

"За кожне виконане завдання агенти отримували кошти від спецслужб Росії. Наразі всім підозрюваним обрали запобіжні заходи – тримання під вартою. Досудове розслідування та оперативний супровід – СБУ", – зазначили силовики.

Раніше

На початку січня дев'ятьом посадовцям, які працюють в окупованому Маріупольському СІЗО, оголосили підозри в держзраді. 

За даними слідства, співробітники слідчого ізолятору зрадили присягу і добровільно погодилися співпрацювати з окупаційною владою РФ.

"Усі вони – громадяни України. Деякі з них переходили на бік ворога цілими сімʼями. Так, серед підозрюваних – чоловік, дружина та її брат, а також мама й донька", – йдеться у повідомленні.

У березні 2022 року 74 чинних працівники впустили на територію ізолятора бойовиків батальйону "Сомалі" – незаконного збройного угруповання, які заволоділи зброєю, що там зберігалася і випустили шістьох затриманих.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат