USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Іран завершив розслідування катастрофи вертольота президента Раїсі, людського фактора не знайшли, – ЗМІ

Під час розслідування виявили дві причини аварії
Ібрагім Раїсі
Ібрагім Раїсі
Джерело: відкриті джерела

В Ірані завершили розслідування катастрофи гелікоптера, на борту якого перебував президент країни Ібрагім Раїсі. Про це пише Reuters із посиланням на іранські ЗМІ.

Згідно з висновком розслідування, аварію спричинили погодні умови і нездатність вертольота витримати так багато людей на борту.

"Розслідування справи про катастрофу вертольота аятоли Раїсі завершено... є повна впевненість у тому, що подія була нещасним випадком", – пише агентство Fars, посилаючись на джерела в силових структурах.

Під час розслідування виявили дві причини аварії: невідповідні погодні умови і нездатність вертольота впоратися з вантажем, що призвело до його падіння на гору. З'ясувалося, що на борту вертольота перебувало на дві людини більше, ніж передбачено протоколами безпеки.

Новини за темою: Дев'ятим президентом Ірану став ліберал Масуд Пезешкіян

Нагадаємо, 19 травня гелікоптер, який перевозив іранського президента, потрапив в аварію. Ібрагім Раїсі повертався з Азербайджану, де мав зустріч із президентом Ільхамом Алієвим.

Після аварії рятувальні сили розпочали масштабну операцію з пошуку третього вертольота, у якому летіли президент та глава МЗС. Вже 20 травня стало відомо, що окрім Раїсі у вертольоті були губернатор провінції Східний Азербайджан Ірану Малек Рахматі, представник лідера Ісламської революції в провінції Східний Азербайджан аятола Мохаммад Алі Але-Хашем та кілька інших осіб. Всі вони також загинули.

Наприкінці травня Генеральний штаб Ірану оприлюднив попередні результати розслідування щодо аварії гелікоптера, під час якої загинув президент країни Ібрагім Раїсі. Повідомляється, що гелікоптер летів заздалегідь визначеним маршрутом і не змінював траєкторію польоту. А у розмовах диспетчерів з екіпажем "не було виявлено жодних підозрілих ситуацій".

Читайте також:
Чим небезпечні балістичні ракети, які Іран передав Росії, – британська розвідка Чим небезпечні балістичні ракети, які Іран передав Росії, – британська розвідка
Три країни Європи скасовують авіасполучення з Іраном через постачання балістики до РФ Три країни Європи скасовують авіасполучення з Іраном через постачання балістики до РФ
Португалія передала Україні шість пожежних вертольотів Ка-32 Португалія передала Україні шість пожежних вертольотів Ка-32
Іран невдовзі почне постачати РФ балістичні ракети, – Bloomberg Іран невдовзі почне постачати РФ балістичні ракети, – Bloomberg