USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Іран невдовзі почне постачати РФ балістичні ракети, – Bloomberg

Припускають, що Росія може використати це озброєння для ударів по українській енергетиці
Іран. ядерна зброя
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Європейські чиновники очікують, що Іран найближчим часом почне передавати балістичні ракети Росії. Про це повідомляє Bloomberg.

Видання пише, що потенційна передача балістичних ракет може стати "тривожною подією" у війні. Адже РФ може використати це озброєння для ударів по українській енергетиці.

Водночас тип ракет та обсяги поставок залишаються невідомими.

"Процес передачі може розпочатися протягом кількох днів", – заявив один із чиновників на умовах анонімності.

Разом з тим союзники України уже підготували план дій на цей випадок. Журналісти вказують, що передача балістичних ракет в Росії призведе до введення додаткових санкцій проти Тегерана.

Також припускають, що країни "Великої сімки", скоріше за все, публічно засудять будь-яку передачу і донесуть своє занепокоєння урядам на Близькому Сході дипломатичними каналами.

Тим часом Національна рада безпеки США поки що не відповіла на прохання видання прокоментувати цю інформацію. Міністерство закордонних справ Ірану та його місія при ООН також утрималися від коментарів.

Новини за темою: РФ, Китай та Іран становлять загрозу для безпеки Європи, - чеська розвідка

Варто зауважити, ще в липні повідомлялося, що Іран значно розширив два своїх ключових об'єкти з виробництва балістичних ракет після угоди з країною-агресоркою Російською Федерацією. Тож, можна припустити, що зброя, яка виробляється на нових майданчиках, йтиме до Росії. 

Західні ЗМІ стверджували, що супутникові знімки свідчили про зображення понад 30 нових будівель на обох об'єктах, розташованих поблизу Тегерана. 

До того ж на початку цього року в Ірані хизувалися, що розробили для Росії новий "вибуховий та розвідувальний" ударний безпілотник Shahed-107, який країна-агресор, ймовірно, використовуватиме для ударів по Україні. 

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Путін збільшив чисельність російської армії: З грудня кількість солдатів зросте на 180 тисяч Путін збільшив чисельність російської армії: З грудня кількість солдатів зросте на 180 тисяч
За тиждень РФ застосувала по Україні понад 800 КАБів і майже 300 дронів, – Зеленський За тиждень РФ застосувала по Україні понад 800 КАБів і майже 300 дронів, – Зеленський
Чим небезпечні балістичні ракети, які Іран передав Росії, – британська розвідка Чим небезпечні балістичні ракети, які Іран передав Росії, – британська розвідка