USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Слідів від куль не було: Генштаб Ірану оприлюднив попередні висновки щодо авіакатастрофи, у якій загинув Раїсі

Фахівці не знайшли слідів від куль чи інших сторонніх предметів, а гелікоптер рухався заздалегідь визначеним маршрутом
Ібрагім Раїсі
Ібрагім Раїсі
Джерело: відкриті джерела

Генеральний штаб Ірану оприлюднив попередні результати розслідування щодо аварії гелікоптера, під час якої загинув президент країни Ібрагім Раїсі. Повідомляється, що гелікоптер летів заздалегідь визначеним маршрутом і не змінював траєкторію польоту. Про це пише TRT Haber.

Як зазначається у звіті, фахівці зібрали й оцінили технічну та загальну інформацію щодо авіакатастрофи. Втім, для оцінки деяких даних потрібно більше часу.

"У звіті зазначено, що гелікоптер продовжував слідувати заздалегідь визначеним маршрутом і не змінював траєкторію польоту, а також, що його пілот зв'язався з пілотами двох інших гелікоптерів за півтори хвилини до аварії", - йдеться у матеріалі.

У розмовах диспетчерів з екіпажем "не було виявлено жодних підозрілих ситуацій".

Також у документі зазначається, що на частинах вертольта, який розбився не було слідів від куль чи інших подібних зовнішніх об’єктів. 

Повідомляється про те, що після катастрофи вертоліт загорівся. Також йдеться про те, що через географічні особливості регіону, холодну і туманну погоду пошуково-рятувальні роботи затягнулися, а до місця аварії вдалося дістатися лише під ранок.

Більше про загибель Раїсі

Нагадаємо, що 19 травня, ЗМІ почали писати, що гелікоптер, який перевозив іранського президента, потрапив в аварію.

Зазначалося, що Ібрагім Раїсі саме повертався з Азербайджану, де мав зустріч із президентом Ільхамом Алієвим.

Згодом з’явилася інформація, що дехто із супутників президента Ірану на гелікоптері зв’язався з центром.

У колоні були три гелікоптери, два з яких – з міністрами та чиновниками – прибули до місця призначення.

Рятувальні сили розпочали масштабну операцію з пошуку третього вертольота, у якому летіли президент та глава МЗС.

Вже зранку наступного дня напівофіційне іранське інформагентство Mehr news agency повідомило, що президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи, яка сталась 19 травня.

Крім того, у вертольоті були губернатор провінції Східний Азербайджан Ірану Малек Рахматі, представник лідера Ісламської революції в провінції Східний Азербайджан аятола Мохаммад Алі Але-Хашем та кілька інших осіб. Всі вони також загинули.

Додамо

Новини за темою: В Ірані після загибелі президента нічого особливо не зміниться: Експерт пояснив, чому

У зв'язку із загибеллю президента Ірану Ібрагіма Раїсі, в країні встановили дату дострокових виборів президента. Вони відбудуться 28 червня. Наразі обов’язки президента виконує перший віцепрезидент країни Мохаммад Мохбер.

Читайте також:
Чим небезпечні балістичні ракети, які Іран передав Росії, – британська розвідка Чим небезпечні балістичні ракети, які Іран передав Росії, – британська розвідка
Три країни Європи скасовують авіасполучення з Іраном через постачання балістики до РФ Три країни Європи скасовують авіасполучення з Іраном через постачання балістики до РФ
Португалія передала Україні шість пожежних вертольотів Ка-32 Португалія передала Україні шість пожежних вертольотів Ка-32
Іран невдовзі почне постачати РФ балістичні ракети, – Bloomberg Іран невдовзі почне постачати РФ балістичні ракети, – Bloomberg