USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Індія сьогодні відправить місію для вивчення Сонця

Рішення було прийняте після успішної місії на Місяці
Сонце
Сонце
Джерело: відкриті джерела

Індія 2 вересня відправить свою першу місію для вивчення Сонця. Це сталось через кілька днів після того, як космічний апарат країни приземлився біля південного полюса Місяця, пише BBC.

Зазначимо, що індійська станція стала першою, яка приземлився біля південного полюса Місяця.

 

Деталі запуску місії

Станція Aditya-L1 стартуватиме з майданчика на Шріхарікоті 2 вересня об 11:50 за індійським часом. За планом вона повинна розташуватися на відстані 1,5 млн км від Землі.

Це 1% відстані між Землею та Сонцем.

Для цього космічному апарату доведеться летіти чотири місяця.

Орбітальний апарат оснащений сімома науковими інструментами. Вони спостерігатимуть та вивчатимуть сонячну корону. Це допоможе вченим зрозуміти сонячну активність, у тому числі сонячний вітер та сонячні спалахи, як вони впливають на Землю та погоду у ближньому космосі в режимі реального часу.

Цікава назва

Назва станції - Aditya-L1. Aditya - це бог Сонця в індуїзмі. А L1 - це індекс, що позначає точку Лагранжа – те саме місце між Сонцем та Землею, де буде розташовуватися космічний апарат.

Зазначимо, що точка Лагранжа – це місце, де гравітаційні сили двох великих об'єктів, таких як Сонце та Земля, нейтралізують один одного, дозволяючи космічному кораблю "зависати" у просторі. Тобто, це означає, що як тільки станція досягне точки Лагранжа, то зможе обертатися навколо Сонця з такою самою швидкістю, як і Земля. І, відповідно, витрачатиме дуже мало палива.

Місія до південного полюсу Місяця

Нагадаємо, індійський посадковий модуль "Чандраян-3" приземлився на поверхню супутника Землі увечері 23 серпня. 

А от росіянам не вдалось висадитися на Місяць. Їх станція "Луна-25", яка була запущена за кілька днів до індусів, "припинила своє існування в результаті зіткнення з поверхнею Місяця".

Також ми писали, що наприкінці травня компанія SpaceX здійснила приватний космічний політ до Міжнародної космічної станції. Екіпаж, що складається з колишнього астронавта NASA і трьох клієнтів.

 

Читайте також:
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
В Японії скасували запуск першої приватної космічної ракети В Японії скасували запуск першої приватної космічної ракети