USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Путін хоче інтегрувати окуповані українські території до складу РФ упродовж наступних шести років, – ISW

Аналітики вказують на те, що Росія розпочинає реалізацію довгострокових планів і не передбачає жодних територіальних поступок
Путін

Путін

Джерело: відкриті джерела

Президент Росії Володимир Путін заявив про плани інтегрувати окуповані українські території до РФ впродовж наступних шести років. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Путін заявив, що Росія планує, щоб окуповані території України були на одному рівні з Росією в невизначених "ключових областях" до 2030 року. 

Аналітики ISW вважають, що це свідчить про те, що РФ розпочинає реалізацію довгострокових планів і не передбачає жодних територіальних поступок. 

"Путін закликав російські банки не боятися західних санкцій та активізувати свою роботу на тимчасово окупованих територіях України. Він зазначив, що суб'єкти РФ налагодили патронатні зв’язки з українськими землями, що тимчасово перебувають під контролем Росії", – додали в Інституті вивчення війни.

Експерти зазначають, що росіяни також продовжують депортувати українських дітей з тимчасово окупованих територій.

"Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Україні вдалося повернути додому 388 українських дітей, яких російська влада незаконно депортувала", – йдеться у матеріалі.

Лубінець також сказав, що Росія стала більш охоче повертати депортованих українських дітей. Це пов’язано видачею Міжнародним кримінальним судом ордерів на арешт Володимира Путіна й уповноваженої з прав дитини в Росії Марії Львової-Бєлової. 

Представники посольства РФ в США назвали "блюзнірськими і безпідставними" заяви американських посадовців про те, що Росія примусово депортує дітей з тимчасово окупованих територій України, додали в ISW.

Раніше в Інституті вивчення війни проаналізували заяви Путіна про "демілітаризовану зону" в Україні. Зазначалося, що мета просунути лінію фронту так, щоб заявлені і фактичні території РФ опинилися за межами досяжності українських вогневих засобів, є розмитою і фактично недосяжною, доки існує незалежна Україна, здатна вести бойові дії.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат