USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Гарріс випереджає Трампа у п’яти із семи ключових штатів

Трамп має перевагу в єдиному штаті – Невада
Дональд Трамп і Камала Гарріс
Дональд Трамп і Камала Гарріс
Джерело: відкриті джерела

Кандидатка у президенти США від демократів Камала Гарріс випереджає кандидата від республіканців Дональда Трампа у п'яти із семи ключових штатів. Про це повідомляє The Hill.

Зокрема, вона перемагає у таких штатах, як Аризона, Мічиган, Північна Кароліна, Пенсільванія та Вісконсін. А у Джорджії кандидати мають однаковий рівень підтримки.

Трамп має перевагу в єдиному штаті – Невада.

Вибори в США

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

15 липня офіційно стало відомо, що колишній президент США Дональд Трамп отримав достатню кількість голосів, щоб стати знову кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Він вже навіть визначився з "другим номером" – людиною, яка у разі його перемоги буде віцепрезидентом США. Ним став 39-річний сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, якого важко назвати прихильником України. Він виступає проти військової та фінансової допомоги, причому досить послідовно.

Венс офіційно прийняв номінацію на посаду віцепрезидента Сполучених Штатів під час виступу на Національному з’їзді Республіканської партії та заявив, що добиватиметься від усіх союзників робити відповідні внески на безпеку.

Натомість чинний глава держави Джо Байден заявив, що знімає свою кандидатуру на пост президента і підтримує свою віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Згодом вона підтвердила, що готова балотуватися від Демократичної партії замість нього. Політикиня заявила, що зробить усе можливе, щоб виграти номінацію на вибори від Демократичної партії.

До того ж у США вже провели опитування щодо кандидатів у президенти Америки. Серед двох лідерів американці віддали перевагу Камалі Гарріс. Так, Гарріс набрала 44%, а Трамп 42%. Таким чином, нинішня віцепрезидентка випередила колишнього главу держави на 2%. 

Читайте також:
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
США направляють до Пекіна делегацію для обговорення китайського експорту, – ЗМІ США направляють до Пекіна делегацію для обговорення китайського експорту, – ЗМІ
Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН
Британія не дозволить Україні завдавати ударів по РФ ракетами Storm Shadow без відмашки США, – ЗМІ Британія не дозволить Україні завдавати ударів по РФ ракетами Storm Shadow без відмашки США, – ЗМІ