USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Google остаточно відключає монетизацію в YouTube для росіян

Компанія деактивує всі акаунти AdSense російських блогерів
YouTube
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сервіс контекстної реклами Google AdSense остаточно відключає монетизацію на території Російської Федерації. Про це інформують низка російських ЗМІ.

"Ми деактивуємо всі акаунти AdSense, країною розташування яких вказана Росія. Це означає, що отримувати дохід від монетизації через такі акаунти  не можна буде", – йдеться в повідомленні команди Google Payments.

Там також зазначили, що заробіток за липень буде виплачено між 21 і 26 серпня, якщо в обліковому записі не призупинено отримання платежів і досягнуто порогів оплати.

Новини за темою: Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"

Як відомо, система AdSense дає змогу автоматично розміщувати на сайтах текстову та графічну рекламу, що підходить за контекстом до інформації на цих порталах.

Водночас російські блогери після вимкнення монетизації 2022 року ще могли заробляти на YouTube, хоча й у менших обсягах. Але тепер і на цій платформі заробіток для росіян недоступний.

Обмеження YouTube у Росії

Раніше ті самі російські ЗМІ інформували, що влада РФ повідомила всіх найбільших операторів зв'язку в країні про уповільнення швидкості відтворення відео на YouTube до 128 кілобітів на секунду.

Влада поки вирішила "не вимикати повністю, але сильно сповільнити" YouTube на домашньому інтернеті. Технічно уповільнення здійснюється через спеціалізоване обладнання ТЗПЗ (технічні засоби протидії загрозам), встановлене на мережах операторів зв'язку, контрольоване органом цензури Росії "Роскомнадзором".

Не виключено, що незабаром платформа буде повністю закрита на території РФ, оскільки там обмірковують закриття доступу до всіх сервісів Google, попередив своїх абонентів підмосковний провайдер ОНС24.

Нагадаємо, платформа YouTube намагатиметься боротись зі сторонніми застосунками, які дозволяють уникати реклами на відео.

До того ж ми писали, що з 18 березня YouTube зобов’язав авторів каналів позначати відео, створені із застосуванням штучного інтелекту (ШІ). Це зробили для того, щоб запобігти введенню в оману глядачів та поширенню дезінформації, повідомили на офіційному блозі відеоплатформи.

Читайте також:
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
За тиждень РФ застосувала по Україні понад 800 КАБів і майже 300 дронів, – Зеленський За тиждень РФ застосувала по Україні понад 800 КАБів і майже 300 дронів, – Зеленський