USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Франція відправляє військових інструкторів в Україну, – Сирський

Головком ЗСУ вже підписав документи, які дозволять першим військовим інструкторам прибути до навчальних центрів української армії
Французькі війська (інструктори)
Французькі інструктори / Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський привітав рішення Франції направити своїх військових інструкторів в Україну. Про це повідомив головком українських Збройних сил у своєму Telegram.

Таке оголошення Сирський зробив після розмови з міністром оборони Франції Себастьеном Лекорню.

"Радо вітаю ініціативу Франції направити в Україну інструкторів для підготовки українських військовослужбовців. Мною вже підписані документи, які дозволять першим французьким інструкторам невдовзі відвідати наші навчальні центри та ознайомитися з їхньою інфраструктурою та персоналом", – написав він.

Також головнокомандувач ЗСУ висловив сподівання, що після Франції до цього проєкту приєднаються й інші країни.

Варто зазначити, сьогодні Bild написав, що деякі країни НАТО готові розширити підтримку України і діяти безпосередньо на українській території.

За розширення допомоги Україні виступають Естонія, Британія, Польща, Канада, Литва і Франція. Водночас проти цієї ідеї виступають США та Німеччина.

Новини за темою: Зеленський планує візит у Францію, де проситиме НАТО збивати російські ракети

За даними видання, деякі країни хочуть навчати українських військових безпосередньо на території України. Як зазначив колишній глава оперативного штабу Міністерства оборони Німеччини Ніко Ланге, розумніше й економічніше послати інструкторів на захід України, ніж змушувати сотні тисяч українців літати Європою.

Також низка країн альянсу, зокрема Британія, Канада та Естонія, розглядають можливість того, щоб постачати озброєння не до кордонів України, а ще ближче до фронту. Наразі розробляється концепція "передової логістики";

Деякі з них також виступають за посилення захисту західної частини України системами ППО НАТО. З такою ідеєю зокрема виступає Польща.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон не виключив відправлення військ в Україну, якщо російська армія прорве фронт, а українська сторона подасть відповідний запит. 

Тоді ж Макрон назвав головну стратегічну мету – не допустити перемоги Росії в Україні. Оскільки в іншому разі, на його думку, в Європі більше не буде безпеки.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом