USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

РФ працює над підривом підтримки України з боку Франції, – WP

Для своєї мети Кремль активізував "фабрики тролів"
Макрон

Макрон

Джерело: CNN

Росія посилила спроби впливу на політичне середовище і суспільство Франції з метою припинити підтримку України з боку Парижа, пише The Washington Post.

Згідно з документами Кремля та інтерв'ю з європейськими чиновниками з питань безпеки, а також ультраправими політичними діячами, Росія нарощує зусилля з підриву підтримки України з боку Франції.

Маневрування і зв'язки Кремля з низкою ультраправих партій по всій Європі, зокрема у Франції – викликають занепокоєння серед європейських чиновників напередодні виборів до Європейського парламенту в червні. Як зазначив керівник зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель, майбутні вибори можуть бути "такими ж небезпечними, як і американські".

У документах ідеться про те, що перший заступник керівника адміністрації диктатора Володимира Путіна Сергій Кирієнко, доручив кремлівським політтехнологам сприяти політичному розбрату у Франції через соціальні мережі та французьких політичних діячів, лідерів громадської думки й активістів.

"У документах, з якими ознайомилася The Post, ці фігури не були названі поіменно. Мета Москви - підірвати підтримку України та послабити рішучість НАТО, свідчать документи. Ці зусилля нагадують аналогічне втручання в Німеччині, де Кремль намагався об'єднати вкрай правих і вкрай лівих в антивоєнний альянс", – пояснює видання.

Новини за темою: Франція передала ЗСУ партію бронемашин AMX-10RC, – ЗМІ

Серед тих, які мають посилити кремлівські стратеги, є твердження, що західні санкції проти Росії завдали шкоди французькій економіці через зниження обсягів торгівлі. Через це країна, начебто, ризикує потрапити в "найглибшу соціально-економічну кризу за останні роки". Зокрема твердження, що поставки зброї в Україну залишили Францію без зброї для самозахисту.

Крім того, кремлівські маріонетки сіють наративи, спрямовані на збільшення кількості французів, які не бажають "платити за війну іншої країни", а також тих, хто боїться прямої війни з Росією і початку Третьої світової війни.

"Документи показують, що створені кремлівськими політтехнологами "ферми тролів" продукували та публікували в соціальних мережах контент і статті з критикою західної підтримки уряду президента України Володимира Зеленського", – йдеться в матеріалі.

В одній із записок, написаній одним зі стратегів у червні 2023 року, співробітник "ферми тролів" отримав вказівку створити "200-символьний коментар француза середнього віку", який вважає підтримку України з боку Європи "дурною авантюрою".

The Washington Post зазначає, що поки що меседжі Кремля мали обмежений резонанс у Франції. Однак, як зазначив директор Французького інституту міжнародних відносин Томас Гомар, видимість проросійських акаунтів у соціальних мережах і рейтинги схвалення французьких ультраправих партій зростають.

"Риторика союзників Росії про ціну війни в Україні дедалі частіше поєднується з ідеєю про те, що це американська авантюра і що Франція повинна утвердити себе як велика держава і відновити відносини з Росією", – пише WP.

Нагадаємо, раніше ми писали, що делегація представників французьких компаній, що займаються виготовленням військової техніки, підписали з Україною близько 20 контрактів

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров