USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

В Трампа стріляли під час передвиборчого мітингу. Експрезидент поранений, одна людина загинула

Стрілець зробив кілька пострілів. Одна з куль прошила вухо Трампа
Трамп
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

На колишнього президента США Дональда Трампа вчинили замах під час передвиборчого мітингу в штаті Пенсильванія. У бік експрезидента вистрілили кілька разів, майже всі кулі пройшли повз. Відео інциденту публікує Fox News.

Після звуків стрілянини Трамп доторкнувся до вуха і присів на землю. На його обличчі можна було помітити трохи крові. Секретна служба спішно вивела Трампа зі сцени, але він усім виглядом показував, що з ним усе гаразд.

Згідно з повідомленнями низки американських ЗМІ, стрілка майже одразу було ліквідовано. Під час стрілянини він перебував не на мітингу, а на даху за межами території.

Тим часом окружний прокурор Батлера Річард Голдінгер сказав, що стрілець перебував у будівлі, прилеглій до місця проведення мітингу, але за межами зони, що охороняється. Отже, не проходив через рамки металошукачів.

Як пише BBC, у ФБР офіційно підтвердили, що в Трампа стріляв Томас Метью Крукс, 20-річний місцевий житель.

Є загиблий і поранені

Крім Трампа, який дістав поранення вуха, кулі зачепили і глядачів, які прийшли на мітинг. Одна людина загинула, ще двоє були поранені й перебувають у важкому стані.

Реакція Трампа і Байдена

Сам Трамп відреагував на свій замах у соцмережі Truth: "У мене вистрілили, куля влучила у верхню частину мого правого вуха... неймовірно, що таке може трапитися в нашій країні. Я одразу зрозумів, що щось не так, почув свист, постріли й одразу відчув, як куля розриває шкіру. Сталася сильна кровотеча, і тоді я зрозумів, що відбувається. БОЖЕ, БЕРЕЖИ АМЕРИКУ".

Президент США Джо Байден зі свого боку заявив, що в Америці немає місця такому насильству.

"Ми повинні об'єднатися як одна нація, щоб засудити це", - йдеться в заяві глави держави.

На замах також відреагував український президент Володимир Зеленський. Він висловив радість через те, що Дональд Трамп уже в безпеці та побажав йому швидкого одужання.

"Із жахом дізнався про стрілянину по колишньому президенту США Дональду Трампу під час його передвиборчого мітингу в Пенсильванії. Такому насильству немає виправдань і не повинно бути місця будь-де у світі. Насильство ніколи не повинно перемагати", - написав він.

Як відомо, президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Головним кандидатом від демократів має стати чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп.

Згідно з останніми опитуваннями, Трамп є незначним фаворитом президентських виборів.

Читайте також:
Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США
"Камала, яка регоче". Чому Трамп причепився до сміху Гарріс і до чого тут кокосове дерево?
Кібератака на кампанії Трампа, Байдена й Гарріс: США звинуватили в спробі зламу Іран Кібератака на кампанії Трампа, Байдена й Гарріс: США звинуватили в спробі зламу Іран
Під час передвиборчої кампанії в Пенсильванії Гарріс натякнула, що Трамп є Під час передвиборчої кампанії в Пенсильванії Гарріс натякнула, що Трамп є "боягузом"