USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Фігурант справи про витік даних із НАБУ Голик виїхав з України, – ЗМІ

Перетнути кордон він міг після масштабних обшуків у головного фігуранта Валентина Резніченка
Юрій Голик, фігурант справи про витік інформації з НАБУ
Юрій Голик, фігурант справи про витік інформації з НАБУ
Джерело: відкриті джерела

Консультант Офісу президента Юрій Голик, який є одним з основних фігурантів гучної справи про злив інформації з Національного антикорупційного бюро України, покинув Україну. Про це пише ZN.UA з посиланням на Держприкордонслужбу.

За даними джерела в ДПСУ, Голик виїхав з України за системою "Шлях", маючи довідку про інвалідність. Зараз він перебуває в Австрії.

Тим часом у НАБУ припустили, що Голик справді міг виїхати за межі країни після того як детективи провели обшуки в головного фігуранта справи, колишнього голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка.

"НАБУ перевіряє через оперативні канали достовірність цієї інформації, оскільки прямого доступу до системи "Шлях" у Бюро немає", – заявило джерело.

Справа про витік інформації з НАБУ

Як відомо, журналісти Bihus.Info під час розслідування з'ясували, що непублічну інформацію про роботу Національного антикорупційного бюро України "зливали" фігуранти розслідувань самого НАБУ.

Згодом журналісти оприлюднили нові дані про скандал із витоками інформації з Національного антикорупційного бюро України. Як з'ясувалося, у травні директор НАБУ Кривонос усунув свого першого заступника Гізо Углаву через розслідування про злив даних консультанту Офісу президента Юрію Голику.

Проте, за версією журналіста-розслідувача Дениса Бігуса, радник Офісу президента Георгій Біркадзе, спілкуючись із високопоставленою особою з Національного антикорупційного бюро, – факт зливу незаперечний – так "упаковував" інформацію для Голика і сам міг складати повідомлення від високопоставленого "японця" (сленг, яким позначають детектива НАБУ).

Тим часом зазначалося, що злив Бюро інформації людині з Офісу президента можна розглядати у двох контекстах. Перший – це продажність керівника антикороргану, другий – встановлення контакту НАБУ з учасником злочинного угруповання, аби витягти з нього інформацію. Однак в ході розслідування, за словами Бігуса, йому натякали ще й на третій варіант, мовляв – це така спецоперація.

Пізніше глава "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін заявив, що Семен Кривонос досі не розпочав службового розслідування щодо оприлюднених журналістами фактів про витік даних.

Згодом директор Національного антикорупційного бюро України все ж таки повідомив про початок досудового розслідування.

Водночас у Центрі протидії корупції наголосили, що Бюро нічого не заважає одночасно проводити і службове, і досудове розслідування, оскільки це дві різні процедури, які до того ж мають різні стандарти доказування.

 
Читайте також:
У Голика, одного з головних фігурантів справи про зливи з НАБУ, проводять обшуки, – ЗМІ У Голика, одного з головних фігурантів справи про зливи з НАБУ, проводять обшуки, – ЗМІ
НАБУ проводить обшуки у колишнього заступника керівника ОП Кирила Тимошенка НАБУ проводить обшуки у колишнього заступника керівника ОП Кирила Тимошенка
Засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж вийшов із британської в'язниці Засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж вийшов із британської в'язниці
Глава НАБУ не прийшов на засідання комітету ВР по питанню Глава НАБУ не прийшов на засідання комітету ВР по питанню "зливів"