USD
НБУ
41.36
Готівка
41.63
EUR
НБУ
46.01
Готівка
46.50
Втрати росіян: 6 3 5 8 8 0 (+1020)
USD
НБУ
41.36
Готівка
41.63
EUR
НБУ
46.01
Готівка
46.50

Саміт Кримської платформи: Які заяви зробили Литва, Хорватія та Латвія

Вільнюс підтримує створення спеціального міжнародного трибуналу для РФ
Саміт Кримської платформи
Саміт "Кримської платформи"
Джерело: Офіс Президента

Литва ніколи не визнає окупації українських територій і завжди вимагатиме, щоб Росія відвела свої війська. Про це заявив президент країни Гітанас Наусєда під час Кримської платформи, передає пресслужба Офісу президента України.

Також Вільнюс підтримує створення спеціального міжнародного трибуналу для РФ.

Прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович своєю чергою запевнив у подальшій підтримці України, зокрема в допомозі енергетичному сектору, розмінуванні, лікуванні військових та відпочинку українських дітей.

Представниця Латвії – прем’єр-міністерка Евіка Сіліня заявила, що Крим – це Україна, а Росія програє цю війну. А також оголосила третій пакет військової допомоги з початку цього року, до якого увійдуть бронемашини та безпілотники.

Що таке Кримська платформа?

Кримська платформа – це ініційований Україною міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини, сприяння деокупації півострова, зміцнення європейської та глобальної безпеки.

Цьогоріч до платформи приєдналися понад 60 учасників.

Читайте також:
США вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, - посол США в ООН США вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, - посол США в ООН
Уперше в тендерах Уперше в тендерах "Коаліції дронів" братимуть участь українські компанії
На підконтрольних Україні територіях перебуває до 30 млн громадян На підконтрольних Україні територіях перебуває до 30 млн громадян
Російський Російський "кріт", який шпигував на оборонному заводі в Києві, отримав 15 років тюрми