USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Федерація тенісу України виступила проти бойкоту турнірів за участю росіян і білорусів

У ФТУ вважають, що ігнорування змагань зруйнує український теніс
еліна світоліна
Джерело: відкриті джерела

Федерація тенісу України відреагувала на критичні заяви президента НОК України Вадима Гутцайта про участь українських тенісистів у матчах проти суперників з Росії та Білорусі на тлі повномасштабної війни. Про це повідомила пресслужба організації на сторінці у Facebook

Очолюваний Гутцайтом НОК раніше провів засідання Генеральної асамблеї комітету з представниками федерацій з олімпійських видів спорту. Результатом стало спільне звернення української сторони до Міжнародного олімпійського комітету з вимогою не допускати повернення до змагань атлетів з РФ та Білорусі.

Що кажуть у ФТУ

У зверненні міститься згадка про те, що "Міжнародна федерація тенісу була першою серед найбільших  федерацій, що зупинила членство національних федерацій Росії та Білорусі. Команди цих країн  дискваліфіковані у всіх без виключення командних змаганнях, включаючи Кубок Девіса та Кубок Біллі Джин Кінг, де росіяни були діючими чемпіонами обох змагань.

Допуск індивідуальних спортсменів відбувається лише під нейтральним "білим" прапором. Професійні тенісні тури ATP та WTA підтримали таке рішення та запровадили такі самі обмеження".

Водночас керівні органи міжнародного тенісу не відсторонили від змагань індивідуальних атлетів з РФ та Білорусі.

Зараз є вірогідність, що керівництво українського спорту запровадить заборону на участь вітчизняних тенісистів у змаганнях, де виступатимуть росіяни і білоруси.

Новини за темою: Українська тенісистка не вийшла на матч проти білоруски: WTA цинічно виправдовує "нейтральних" спортсменів

У Федерації тенісу України заявляють, що можливе рішення про бойкот турнірів за участю представників країн-агресорів "призведе до руйнації українського тенісу, адже гравці з цих країн беруть участь майже у кожному змаганні.

Таке рішення стане санкцією не проти агресорів, а проти українців, які кожен на своєму рівні просувають проукраїнську позицію в кожному куточку світу, де вони грають".

Керівництво ФТУ заявляє про загрозу "втратити серйозний важіль в інформаційній війні".

"Якщо росіян та білорусів допускають до змагань, треба з ними грати та їх перемагати, а не уникати битви. Так, як роблять, наші хлопці та дівчата у ЗСУ на фронті та усі свідомі громадяни кожен на своєму місці", – ідеться у заяві.

Резюмуючи, у ФТУ переконують: "Ми виступаємо з позицією продовжувати виступати на міжнародних змаганнях, активізувати боротьбу за відсторонення  гравців з Росії та Білорусі. Бити їх на кортах по всьому світу".

Новини за темою: Українська тенісистка перемогла росіянку та вперше в кар'єрі виграла турнір WTA

Заяву підписали президент ФТУ Сергій Лагур, перша ракетка України Ангеліна Калініна, членкині збірної України у Кубку Біллі Джин Кінг Даяна Ястремська, Катарина Завацька, Надія Кіченок, учасники збірної команди України в Кубку Девіса Олександр Овчаренко, Владислав Орлов та Ілля Білобородько.

Раніше

Ми розповідали, що Національний олімпійський комітет України вимагає від тенісистів бойкотувати матчі з росіянами та білорусами. Однак не всі українські професійні гравці в теніс готові до цього кроку.

Російські та білоруські тенісисти увесь рік від повномасштабного вторгнення виступають на турнірах у нейтральному статусі, вони також грають проти українців.

У лютому 2023 року експерші ракетки України Еліна Світоліна та Сергій Стаховський проводили майстер-клас для дітей у Києві. Під час заходу гравці розказали, що не всі спортсмени готові бойкотувати такі змагання, бо "Україна як держава, на жаль, не бере участі в становленні спортсменів у цілому. Звісно, якщо є програми або спортивні федерації, що повністю спонсорують і підтримують атлетів, то вони мають право диктувати чи хоча б виставляти певні умови – чи будете ви виходити проти росіян, чи не будете. В іншому випадку вирішувати за спортсменів – це не те що ризиковано, це безвідповідально. Не докладаючи жодних зусиль до створення цієї кар’єри".

Читайте також:
Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду
Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою
Стрибнув на 228 метрів: Український стрибун на лижах Марусяк встановив новий національний рекорд Стрибнув на 228 метрів: Український стрибун на лижах Марусяк встановив новий національний рекорд
Офсайди фіксуватимуть по-новому? Футбольні правила можуть знову змінити Офсайди фіксуватимуть по-новому? Футбольні правила можуть знову змінити