USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

Естонія заборонила ввозити на територію країни російське паливо в каністрах

Бензин тепер можна купити лише для завершення поїздки та повернення на територію ЄС
Бензин

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Естонія з 6 лютого заборонила водіям ввозити на територію країни бензин з Росії в каністрах. Про це інформує пресслужба естонського уряду. 

"Перехідний період санкцій, введених Європейським Союзом щодо нафтопродуктів з Російської Федерації, завершується 5 лютого, а їх закупівля та ввезення до Європейського Союзу будуть заборонені з понеділка", – йдеться в повідомленні.

Як зазначила керівник служби із заборон і обмежень, що представляє сферу захисту суспільства при митному відділі Податково-митного департаменту Пірет Тінкус, російські нафтопродукти забороняється купувати, ввозити і передавати. До списку заборонених товарів також входить паливо. За її словами, на сьогоднішній день приблизно у 80% легкових автомобілів при першому перетині кордону з Естонією крім стандартно заправленого бака в машині є 10-літрова каністра з паливом.

Російське паливо наразі можна купити лише у випадку, якщо воно необхідне для завершення поїздки та повернення на територію Європейського Союзу. Це означає, що пасажир має право ввозити до Європейського Союзу паливо, яке знаходиться в стандартному паливному баку транспортного засобу і призначене для використання в ньому.

Новини за темою: Санкції Заходу не призвели до стримування продажів нафти із РФ

"До Європейського Союзу забороняється ввозити паливо в каністрі, яке було куплено в Росії, оскільки таке ввезення не відповідає основній меті, тобто завершенню поїздки", – додала Тінкус.

Заборона на ввезення товарів у каністрах під час в'їзду з Росії діє однаково у всіх державах Балтії та у Фінляндії.

ЩО ПЕРЕДУВАЛО

Ембарго на російську нафту – заборону на купівлю, імпорт чи передачу сировини було погоджене Євросоюзом у шостому пакеті санкцій на початку червня минулого року. Виняток був зроблений лише щодо імпорту нафти трубопроводом у ті країни ЄС, які сильно залежали від поставок з Росії через своє географічне положення. Тобто тимчасово нафта буде продовжувати поставлятися у Болгарію та по нафтопроводу "Дружба".

5 грудня офіційно набуло чинності рішення Євросоюзу про запровадження ембарго на постачання російської нафти. Згідно з ним відсьогодні країни Євросоюзу можуть купувати російську нафту, якщо її ціна не перевищуватиме 60 доларів за барель. Крім цього європейським компаніям заборонено страхувати морські перевезення російської нафти до третіх країн. 

Читайте також:
У Тбілісі під час протестів проти закону про У Тбілісі під час протестів проти закону про "іноагентів" побили лідерів опозиції
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, - аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, - аналітики
Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень? Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень?
У Грузії протестувальники проти закону про У Грузії протестувальники проти закону про "іноагентів" знову вийшли на вулиці: Є сутички. Відео