USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Естонія не продовжить посвідку на проживання главі Естонської митрополії Російської православної церкви

Митрополит Євгєній має виїхати з країни до 6 лютого
Митрополит Євгеній (Валерій Решетніков)
Митрополит Євгеній (Валерій Решетніков)
Джерело: Вікіпедія

Естонія не продовжить посвідку на проживання в країні глави Естонської митрополії РПЦ митрополита Євгенія, відомого як Валерій Решетніков, оскільки він становить загрозу безпеці країни. Наступного місяця йому доведеться покинути Естонію. Про це передає Delfi із посиланням на Департамент поліції та прикордонної охорони країни.

Зазначається, що громадянин Російської Федерації Валерій Решетніков надав до Департаменту поліції та прикордонної охорони заяву про продовження посвідки на проживання, яку Департамент поліції та прикордонної охорони не продовжить. Термін закінчення дії посвідки на проживання закінчується 6 лютого, після чого він повинен залишити Естонію. 

"Держава прийняла рішення відмовити в продовженні посвідки на проживання, оскільки Решетніков у своїй публічній діяльності, у тому числі в публічних виступах, підтримує дії агресора і не змінив свою лінію поведінки, незважаючи на попередження, що робилися йому раніше," – пояснив керівник бюро прикордонної охорони Пих'яської префектури Індрек Ару. 

У відомстві розповіли, що правоохоронці  неодноразово проводили бесіди з Решетніковим і пояснювали йому, що слід припинити виправдовувати воєнні дії Росії та кремлівського режиму в публічній діяльності.

Попри винесені попередження, Решетніков не змінив риторику, яка не відповідає цінностям і не підходить для правового поля Естонії, тому його визнано таким, що становить загрозу безпеці держави.

Також у виданні додають, що була взята до уваги діяльність Решетнікова як представника Московського патріархату в Естонії, його публічні виступи та висловлювання, а також їхній вплив на внутрішню безпеку країни. 

Решетніков проживав в Естонії на підставі термінової посвідки на проживання загалом чотири роки. Йому видавали посвідку на проживання на укорочений термін, тобто двічі на два роки. Останнє продовження посвідки Решетнікова було два роки тому незадовго до початку повномасштабної війни в Україні. Близьких родичів в Естонії він не має.

В прикордонному бюро зазначили, що рішення не продовжувати посвідку на проживання Решетнікова стосується виключно його поведінки та не стосується Естонської православної церкви Московського патріархату або її вірян.

Раніше ми повідомляли, що Служба безпеки та Офіс генерального прокурора зібрали доказову базу на очільника Російської православної церкви Володимира Гундяєва (відомого як Кирил), який сприяє збройній агресії РФ та заперечує воєнні злочини окупантів.  

Читайте також:
Естонія серйозно розглядає варіант відправки війська на тилові роботи в Україну, – радник президента Естонія серйозно розглядає варіант відправки війська на тилові роботи в Україну, – радник президента
РПЦ МП запропонувала Кремлю ультранаціоналістичну ідеологію, – ISW РПЦ МП запропонувала Кремлю ультранаціоналістичну ідеологію, – ISW
РПЦ закликала до РПЦ закликала до "священної війни" в Україні: Як реагує УПЦ
США передадуть Естонії близько 500 тисяч доларів конфіскованих російських активів для України США передадуть Естонії близько 500 тисяч доларів конфіскованих російських активів для України