USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

США передадуть Естонії близько 500 тисяч доларів конфіскованих російських активів для України

Це перша передача коштів від Сполучених Штатів іноземному союзнику на користь України
США
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки передадуть майже 500 тисяч доларів конфіскованих російських активів до Естонії на користь України. Про це повідомило Міністерство юстиції США

Кошти були конфісковані Сполученими Штатами після ліквідації незаконної закупівельної мережі, яка намагалася ввезти до Росії високоточний верстат американського виробництва, що використовувався в оборонному секторі та у сфері ядерного розповсюдження.

Зазначається, що 14 лютого громадянин Латвії, один з підозрюваних у справі, вже визнав себе винним у порушенні експортних законів і правил США.

Наразі конфісковані кошти не можуть напряму перевести до України, тому їх перераховують до Естонії. Та ж використає кошти на проєкт, спрямований на прискорення оцінки пошкоджень та критично важливих ремонтних робіт в українській системі розподілу та передачі електроенергії.

"Цей крок до справедливості та відновлення прокладає новий шлях до боротьби з триваючою жорстокістю Росії. Міністерство юстиції продовжуватиме шукати креативні рішення, щоб забезпечити українському народу можливість реагувати та відновлюватися", – зазначила заступниця генерального прокурора Сполучених Штатів Ліза Монако.

Зазначається, що це перша передача коштів від США іноземному союзнику на користь України. Загалом Сполучені Штати вже вдруге надали Україні конфісковані російські активи. Першого разу сума сягнула 5,4 мільйона доларів.

Раніше ми повідомляли, що Рада Європейського Союзу прийняла постанову, яка передбачає можливість використання прибутку від заморожених російських активів на користь України.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю