USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

Ердоган сьогодні телефонував Путіну, а потім Зеленському: Про що домовилися

Путін заявив Ердогану, що Україна має змиритися з втратою територій для діалогу
Путін та Ердоган
Джерело: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з турецьким колегою Реджепом Тайїпом Ердоганом. А перед цим Ердоган мав розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої вони обговорили, зокрема, Україну. Про це повідомляє сайт президента України та турецьке агенство Anadolu.

У розмові з Путіним Ердоган нагадав про позитивні результати ініціатив щодо просування діалогу. Зокрема, про домовленості щодо "зернового коридору", масштабний обмін полоненими та формування зони безпеки навколо Запорізької АЕС.

Він зазначив, що заклики до миру та переговорів мають бути підкріплені одностороннім припиненням вогню та "справедливим врегулюванням розбіжностей".

Також Ердоган та Путін обговорили питання енергетики та війну в Сирії. Глава турецької держави закликав "вжити конкретних кроків" для боротьби з курдськими бойовиками.

Президент Туреччини також мав розмову з українським колегою. Співрозмовники обговорили питання обміну військовополоненими за турецького посередництва.

Зеленський і Ердоган торкнулися теми ядерної безпеки, зокрема ситуації на ЗАЕС. Президент України наголосив на необхідності повної демілітаризації станції.

Український лідер розповів колезі про ризики ескалації на фронті та заявив про необхідність подальшого посилення армії.

Ердоган запевнив, що Туреччина готова взяти участь у реалізації формули миру, яка містить десять кроків.

Крім того, вони домовилися за подальше функціонування й розширення "зернового коридору".

Читайте також:
Путін готовий до мініоперації проти НАТО, – голова польської контррозвідки Путін готовий до мініоперації проти НАТО, – голова польської контррозвідки
ЦАХАЛ взяв під контроль палестинську сторону КПП ЦАХАЛ взяв під контроль палестинську сторону КПП "Рафах"
Сполучені Штати визнають Путіна президентом Росії, – Держдеп Сполучені Штати визнають Путіна президентом Росії, – Держдеп
Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ? Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ?