USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Епіфаній розповів, як перевіряють священників, які хочуть перейти з УПЦ МП до ПЦУ

Зокрема, церква з'ясовує, чи проповідував священник ідеологію "русского мира"
Епіфаній
Митрополит Епіфаній
Джерело: відкриті джерела

Православна церква України перевіряє священників Української православної церкви Московського патріархату, які висловили бажання перейти до ПЦУ. Про це розповів митрополит Епіфаній, передають "Волинські новини".

За словами предстоятеля ПЦУ, якщо священник УПЦ МП не проповідував відкрито ідеологію "русского мира", то церква приймає його.

"На цей рахунок можна переконатися дуже легко – за словами громади. Коли громада вирішує про перехід і священник підтримує громаду, це свідчить про те, що він є патріотом, хоча й перебував деякий час у складі Московського патріархату", – пояснив владика.

Також Епіфаній висловив упевненість, що серед батюшок УПЦ МП багато патріотів України.

Крім того, він заявив щодо представників УПЦ МП, які відкрито проповідували ворожу ідеологію та мають російські паспорти.

"Ті священнослужителі й архієреї, які відкрито проповідували цю ідеологію, які мають російські паспорти, але в майбутньому захочуть перейти до ПЦУ, мають покаятися, відмовитися від російського громадянства, зректися ідеології руського міра. Тоді й буде відповідне рішення щодо їхнього прийняття до складу ПЦУ", – сказав митрополит.

Він запевнив, що церква перевірятиме всіх духовних наставників із Московського патріархату.

Нагадаємо, раніше Києво-Печерська лавра отримала нового виконавця обов'язків намісника. Ним став архімандрит Авраамій, який перейшов до ПЦУ з УПЦ МП.

Читайте також:
Настоятеля Святогірської лаври, який Настоятеля Святогірської лаври, який "зливав" інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту
СБУ взялася за клірика УПЦ (МП), який закликав молитися за рашистів у війні проти України СБУ взялася за клірика УПЦ (МП), який закликав молитися за рашистів у війні проти України
РПЦ закликала до РПЦ закликала до "священної війни" в Україні: Як реагує УПЦ
"Під прикриттям" УПЦ (МП) намагалася дестабілізувати ситуацію в Україні: Викрито агентурну мережу ФСБ