USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Зеленський під час Саміту миру обговорив зі Вселенським патріархом Варфоломієм гуманітарну підтримку України

Також глава держави висловив вдячність патріарху Варфоломію за залучення країн світу до участі у Глобальному саміті миру
Зеленський і Варфоломій
Під час зустрічі
Джерело: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі Вселенським патріархом Варфоломієм на полях Глобального саміту миру у Швейцарії. Глава держави подякував патріарху за підтримку України, йдеться на сайті Офісу президента.

Український лідер також подякував патріарху за молитви за мир та допомогу українцям, які постраждали внаслідок російської агресії.

"Дуже важливо, що ви сьогодні з нами на Саміті миру. Дякую за гуманітарну підтримку, особливо в питаннях повернення українських дітей та обміну полоненими. Це дуже важливо для нас", – сказав Зеленський.

Крім того, глава держави висловив вдячність патріарху Варфоломію за залучення країн світу до участі у Глобальному саміті миру.

А також відзначив зусилля патріарха щодо сприяння у розвитку та зміцненні православ'я в Україні та діалог із духовенством країн світу й державами-партнерами в цьому питанні.

Новини за темою: Вселенський патріарх заявив, що РПЦ розділяє провину за агресію в Україні

Саміт миру

Зазначимо, в суботу, 15 червня у швейцарському Бюргенштоку стартував Саміт миру щодо України, який триватиме два дні. 

Насамперед саміт спрямований на те, щоб закласти фундамент мирного процесу і забезпечити платформу для діалогу про досягнення всеосяжного, справедливого і міцного миру для України.

Також на мирній конференції учасники сфокусуються на трьох важливих темах: ядерна безпека; продовольча безпека і свобода судноплавства; гуманітарні питання (обмін військовополоненими всіх на всіх і повернення українських дітей, депортованих до Росії).

До речі, 31 травня Україна та РФ провели новий обмін військовополонених за формулою "75 на 75". У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими повідомляли, що це 70 чоловіків і пʼятеро жінок, шестеро офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу. Щонайменше третина з врятованих мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність.

Читайте також:
Орбан запропонував Зеленському вигідне Росії припинення вогню перед початком мирних переговорів Орбан запропонував Зеленському вигідне Росії припинення вогню перед початком мирних переговорів
Україна повернула з полону ще десять осіб. Серед них цивільні, які були в неволі до початку великої війни Україна повернула з полону ще десять осіб. Серед них цивільні, які були в неволі до початку великої війни
Зеленський у Брюсселі сьогодні підпише три безпекові угоди, одну з яких – з ЄС Зеленський у Брюсселі сьогодні підпише три безпекові угоди, одну з яких – з ЄС
Зеленський підписав закон про статус англійської мови в Україні Зеленський підписав закон про статус англійської мови в Україні