USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05

Еліна Світоліна обіграла росіянку та пройшла у півфінал турніру WTA 250

Вперше після повернення з декрету Еліна перемогла суперницю з топ-50 світового рейтингу
еліна світоліна
Джерело: відкриті джерела

Еліна Світоліна вийшла у півфінал змагань WTA 250 у французькому Страсбурзі. У своєму третьому матчі на турнірі українка перемогла росіянку Варвару Грачову, повідомляє "Суспільне Спорт"

Стартувавши у Франції з перемоги над американкою Луїзою Чіріко, другий раунд Еліна пропускала – її суперниця, австралійка Ерін Раутліфф відмовилася від матчу через травму.

З Грачовою, чинною 44-ю ракеткою світу, Світоліна досі грала одного разу – в першому раунді Ролан Гаррос 2020 року. Тоді перемогу у двох сетах українка здобула за годину й 39 хвилин на корті.

  • Еліна вдруге після поновлення кар'єри вийшла у півфінал тенісного турніру. Від початку місяця цієї стадії вона також діставалася на челленджері WTA у Сен-Мало.
  • До півфіналу основних змагань WTA Світоліна пройшла вперше із серпня 2021 року, коли виграла турнір серії WTA 250 у Чикаго.

Очікується, що після турніру в Страсбурзі Еліна повернеться до основної сітки Ролан Гаррос. У першому раунді суперницею Світоліної стане італійка Мартіна Тревізан.

Чому Світоліна грала з росіянкою

Ми розповідали, що Національний олімпійський комітет України вимагає від тенісистів бойкотувати матчі з росіянами та білорусами. Однак не всі українські професійні гравці в теніс готові до цього кроку.

Російські та білоруські тенісисти увесь рік від повномасштабного вторгнення виступають на турнірах у нейтральному статусі, вони також грають проти українців.

У лютому 2023 року експерші ракетки України Еліна Світоліна та Сергій Стаховський проводили майстер-клас для дітей у Києві. Під час заходу гравці розказали, що не всі спортсмени готові бойкотувати такі змагання, бо "Україна як держава, на жаль, не бере участі в становленні спортсменів у цілому. Звісно, якщо є програми або спортивні федерації, що повністю спонсорують і підтримують атлетів, то вони мають право диктувати чи хоча б виставляти певні умови – чи будете ви виходити проти росіян, чи не будете. В іншому випадку вирішувати за спортсменів – це не те що ризиковано, це безвідповідально. Не докладаючи жодних зусиль до створення цієї кар’єри".

Пізніше Федерація тенісу України виступила проти бойкоту турнірів за участю росіян і білорусів.

Читайте також:
Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду
Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою
Стрибнув на 228 метрів: Український стрибун на лижах Марусяк встановив новий національний рекорд Стрибнув на 228 метрів: Український стрибун на лижах Марусяк встановив новий національний рекорд
Офсайди фіксуватимуть по-новому? Футбольні правила можуть знову змінити Офсайди фіксуватимуть по-новому? Футбольні правила можуть знову змінити