USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Експерти вважають, що РФ не зможе підтримувати наступальні операції у 2023 році: Причини

Наступальні операції Росії під загрозою зриву через гострий дефіцит боєприпасів
Боєприпаси
Джерело: відкриті джерела

Нездатність російської оборонно-промислової бази вирішити проблему нестачі боєприпасів, ймовірно, перешкоджатиме здатності військ РФ підтримувати наступальні операції на сході України у 2023 році. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Російські війська досягли деяких перемог на перших етапах вторгнення завдяки швидкому використанню живої сили та опорі на перевагу в артилерії, а нездатність Кремля замінити витрачений особовий склад і боєприпаси може ще більше підірвати його здатність вести затяжні бої", – вважають експерти.

За наявними даними, щоденна інтенсивність артилерійського вогню Росії знизилася в деяких районах на 75%, що є історичним мінімумом з початку російського повномасштабного вторгнення.

Російські джерела теж усе частіше визнають, що дефіцит боєприпасів і постачання суттєво обмежує здатність російських військ просуватися вперед. У ISW заявили, що росіяни вичерпали свої запаси 122-мм і 152-мм калібру та інші резерви влітку 2022 року. Вони вважали, що надмірні артилерійські атаки призведуть до швидших результатів.

"РФ тепер повинна перекидати додаткові снаряди з тилових районів та закуповувати додаткові боєприпаси в іноземних держав, щоб протидіяти такій нестачі, що призведе до зниження темпу стрільби. У Росії все частіше визнають, що фундаментальні проблеми, такі як дефіцит боєприпасів і нездатність забезпечення військ, серйозно перешкоджають проведенню наступальних операцій", – пояснюють аналітики.

Додамо, що війська РФ вже втратили в Україні більше військової техніки та озброєння, ніж їхнє угруповання мало на момент повномасштабного вторгнення 24 лютого.

До того ж, за словами начальника ГУР Міноборони України Кирила Буданова, російська армія з початку осені почала зіштовхуватися з технічним голодом, наразі їм критично не вистачає танків. А єдиний авіаносець РФ "Адмірал Кузнєцов" знаходиться в аварійному стані, неможливе навіть його переміщення на воду. 

Читайте також:
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ