USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Ексголові "Укрзалізниці" Кравцову повідомили про підозру в привласненні 11 млн гривень

Підозри також отримали колишній член правління компанії Олександр Скрипінський та підприємець Станіслав Лєсніков
Євген Кравцов
Євген Кравцов, ексочільник "Укрзалізниці"
Джерело: відкриті джерела

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру ексголові "Укрзалізниці" Євгену Кравцову у справі про незаконне заволодіння понад 11 млн гривень коштів компанії. Також підозру висунуто ексчленам правління компанії Олександру Скрипінському та Станіславу Лєснікову. Про це поінформувала міжнародна організація по боротьбі з корупцією Transparency International Ukraine, а деталі розкрив журналіст Олег Новіков у своєму Telegram-каналі.

Зазначається, що підозру вручено також чотирьом чинним чи колишнім посадовцям в регіональних філіях УЗ "Південно-Західна залізниця" і "Придністровська залізниця" Миколі Кужавському, Дмитру Коперу, Сергію Гавриленку та Олексію Шарию.

Про те, що НАБУ та САП викрили організовану групу осіб на заволодінні 11,4 мільйона гривень АТ "Укрзалізниця", 26 лютого офіційно повідомило Національне антикорупційне бюро. За інформацією Новікова, групу очолював Станіслав Лєсніков.

За даними слідства, у 2018 році Лєсніков вирішив встановити контроль над товарно-грошовими потоками УЗ. Для цього він звернувся до своїх давніх знайомих з-поміж представників уряду та за їхнім сприянням домігся призначення членів групи на керівні посади в УЗ.

Таким чином, у 2018–2021 роках посадові особи "Укзалізниці" на виконання вказівок лідера групи забезпечили перемогу підконтрольної йому компанії ТОВ "Аналіт-Технобуд" у тендері на закупівлю пневмоінструменту. Вона надалі поставила філіям УЗ продукцію за завищеною вартістю. Розмір переплати становив 11,4 млн гривень, якими організована група заволоділа та розпорядилася на власний розсуд.

Раніше ми повідомляли, що Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук давнього бізнес-партнера Ігоря Коломойського Михайла Кіпермана, голову правління банку "Альянс" Юлію Фролову та ексначальника департаменту, адміністратора розрахунків "Укренерго" Дмитра Кондрашова.

Читайте також:
Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією
Уряд продовжив бронювання від мобілізації для залізничників Уряд продовжив бронювання від мобілізації для залізничників
У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів
У 2023 році в Україні покарали майже втричі менше корупціонерів, аніж у 2021-му У 2023 році в Україні покарали майже втричі менше корупціонерів, аніж у 2021-му