USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Екс-"ОПЗЖ" допомогла "просунути" у парламенті 257 рішень: Дослідження "Чесно"

Серед них – скандальна містобудівна реформа
ОПЗЖ
Джерело: відкриті джерела
Без участі народних депутатів України від колишньої "Опозиційної партії – За життя" Верховна Рада не змогла б ухвалити 9,1% або 257 прийнятих рішень. Про це йдеться у дослідженні руху "Чесно" з посиланням на дані Верховної Ради.

Там підрахували, що всього парламент України з початку 2022 року і до квітня 2023-го включно провів 2822 успішні голосування. Як вказує "Чесно", 86% рішень було б ухвалено, навіть якби колишня"ОПЗЖ" за них не голосувала. 4,7% рішень було ухвалено без жодного голосу від цих народних депутатів.

А 9,1%, або 257 ухвалених Верховною Радою рішень, не були б прийняті, якби їх не підтримала екс-"ОПЗЖ". Зокрема, як зазначається, вони давали вирішальні голоси під час ухвалення скандальної містобудівної реформи (№5655) та правок про скасування пожиттєвого фінмоніторингу для високопосадовців (№8008).

Новини за темою: У Раді досі перебувають нардепи, які можуть працювати в інтересах Москви, й це велика проблема, – Дунда

Лідерка руху "Чесно" Віта Думанська заявляє, що з 2022 року парламент не може розглянути жодну ініціативу, яка впливає на депутатів проросійських партій, ані на місцевому рівні, ані на рівні парламенту, хоча таких ініціатив уже понад десять. "Напрацювання таких політик блокується, бо колишні члени "ОПЗЖ" виконували та продовжують виконувати роль "рятівників" за викликом для керівництва партії влади", – уточнюю Думанська.

У "Чесно" також відзначають, що важливі для країни ініціативи мають підтримку і провладної партії і опозиції, тобто для таких питань навіть конституційна більшість не є проблемою.

Рада зараз 

Нагадаємо, конституційний склад Верховної Ради України нараховує 450 народних депутатів України, які обираються на п'ять років. Верховна Рада є повноважною за умови обрання не менш як 2/3 від її конституційного складу. Станом 1 травня 2023 року у парламенті дев’ятого скликання працює 405 народних депутатів.

РНБО після початку повномасштабної агресії Росії призупинила роботу партій, які мають зв’язки з Росією, а вже 14 травня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо заборони діяльності проросійських партій в Україні.

З березня 2022 року в Україні діє законодавство про кримінальну відповідальність колаборантів.

Теги: ОПЗЖ
Читайте також:
В Україні заблоковано YouTube-проєкт пропагандистки Панченко В Україні заблоковано YouTube-проєкт пропагандистки Панченко
Фінансував Росгвардію в Криму: Нардепу Шуфричу повідомлено про нову підозру Фінансував Росгвардію в Криму: Нардепу Шуфричу повідомлено про нову підозру
Ексдепутата-втікача від Ексдепутата-втікача від "ОПЗЖ" Рената Кузьміна судитимуть за держзраду
Вкрали понад 30 суден торговельного флоту: Підозру отримали ексдепутати Вкрали понад 30 суден торговельного флоту: Підозру отримали ексдепутати "ОПЗЖ"